Lider nije izdržao na "Vestfalenu": Borusija srušila Hajdenhajm za noć na vrhu

Velikan iz Dortmunda u prvom meču 3. kola Bundeslige sa 4:2 savladao Hajdenhajm (4:2)

16899 pregleda 0 komentar(a)
Dva gola i asistencija: Karim Adejemi, Foto: Reuters
Dva gola i asistencija: Karim Adejemi, Foto: Reuters

Hajdenhajm je prošle sezone prvi put u istoriji igrao Bundesligu, odmah je izborio izlazak u Evropu, a novi šampionat Njemačke otvorio sa dva trijumfa zahvaljujući kojima je prvu pauzu sačekao kao lider...

Ipak, iako ni ovog puta nije razočarao, nije uspio da izdrži pakao legendarnog "Vestfalena" i pritisak Borusije - velikan iz Dortmunda u prvom meču 3. kola slavio je sa 4:2 i sa sedam bodova preuzeo vrh tabele.

Činilo se tokom prvih 45 minuta da simpatični tim Franka Šmida nema nikakvih šansi protiv ekipe Nurija Šahina, pošto su "milioneri" na krilima Karima Adejemija vodili 2:0, pa 3:1...

Ipak, u nastavku je Hajdenhajm smanjio na 3:2, dugo je Borusijin hram fudbala držao u neizvjesnosti, ali je Emre Džan u sudijskoj nadoknadi postavio konačan rezultat.

Borusija je povela već u 11. minutu kada je sa ivice kaznenog prostora, a nakon asistencije Ademija, pogodio Donijel Malen.

Već šest minuta kasnije bilo je 2:0 - Adejemi je na pravi način završio kontranapad svojih saigrača.

Zbog čega je bio lider i zbog čega ga uskoro očekuju nastupi u Ligi konferencije Hajdenhajm je brzo podsjetio - na 2:1 u 39. minutu udarcem glavom smanjio je Marvin Pirigner.

Svjetla "Vestfalena" samo pet minuta kasnije ponovo su obasjala Adejemija, koji je vratio plus dva za domaćina (3:1).

Za dramu u Dortmundu pobrinuo se Maksimilijan Brojnig koji je u 74. minutu zatresao mrežu iz penala - prije toga na drugoj strani veliku šansu imao je Serhu Žirasi, novo pojačanje Borusije u napadu.

Tačku na ovaj meč i drugu pobjedu u Bundesligi ove sezone za Borusiju stavio je kapiten Džan, takođe iz penala.

Ostali mečevi trećeg kola igraju se sjutra i u nedjelju, a šansu da preskoče Borusiju na vrhu imaju Bajern Minhen (gostuje kod Kila - subota, 18.30h) i RB Lajpcig (dočekuje Union Berlin - subota, 15.30h).

Standings provided by Sofascore

Bonus video: