Dan za Vasilija Adžića; Mota: Nikada ne gledam godine, bio je odličan tokom sedmice

Crnogorski talenat danas bi protiv Empolija trebalo da debituje za veliki Juventus, meč na “Kastelaniju” počinje u 18 sati

16601 pregleda 9 komentar(a)
Povreda je prošlost, vrijeme je za debi: Vasilije Adžić tokom priprema Juventusa, Foto: Juventus.com
Povreda je prošlost, vrijeme je za debi: Vasilije Adžić tokom priprema Juventusa, Foto: Juventus.com

Dan koji je Vasilije Adžić sanjao još od decembra kada je postajalo izvjesno da će Kalćo biti njegova budućnost čini se da je stigao - crnogorski talenat od danas bi trebalo i zvanično da postane dio velike Serije A.

Kako najavljuju italijanski mediji, sve je spremno za njegov debi za Juventus.

U zemlji koja je između ostalih proslavila njegove čuvene zemljake Dejana Savićevića, Mirka Vučinića, Stevana Jovetića, Stefana Savića, a gdje trenutno nastupaju Adam Marušić i Nikola Krstović, bivši vezista Budućnosti trebalo bi da zaigra protiv Empolija u gostima.

Meč na stadionu “Karlo Kastelani” počinje od 18 sati, a iako će najvjerovatnije krenuti sa klupe, “Korijere delo sport” je ranije pisao da ne bi bilo iznenađenje ukoliko se Adžić nađe i među startnih 11 “bjankonera”.

A, da je povreda - zbog koje je propustio akcije Crne Gore na startu Lige nacija - već prošlost potvrdio je i Tijago Mota, trener “stare dame”.

- Osjećaj u vezi s Vasilijem je pozitivan - on je dobro, vratio se nakon povrede, imao je odličan test tokom prethodne sedmice - rekao je Mota na konferenciji za medije pred današnji susret.

Motini klinci

Era Tijaga Mote u Juventusu krenula je odlično - s njim na klupi Juve je tokom prethodna tri kola Serije A upisao dvije pobjede i remi, postigao je šest golova, a njegova mreža nije se tresla.

Ipak, ono što možda i više od toga oduševljava je njegov osjećaj za mlade igrače poput Adžića, pa su tako već ove sezone šansu dobili i na pravi način je iskoristili Samuel Embangula i Nikolo Savona, a ne treba zaboraviti da je tu i 19-godišnji Kenan Jildiz, nova “desetka” Juventusa.

- Nikada ne gledam koliko neko ima godina, niti koje je nacionalnosti, već samo koliko u datom trenutku može da pomogne ekipi... Dakle, sve zavisi samo od njih - naglasio je Mota.

Naravno, mladi stručnjak ne zaboravlja i one iskusnije, ili nešto iskusnije.

- Svakako da tim mladićima trebaju igrači poput Danila, Andree Kambijaza, Federika Gatija - dodao je Mota.

Krstović u Torinu, Marušić čeka Veronu

Kolo nakon prve pauze u Seriji A neće donijeti neki od velikih derbija, ali hoće nove izazove za crnogorske reprezentativce Nikolu Krstovića i Adama Marušića.

Leće je imao teške rivale tokom prve dvije runde (Atalanta i Inter), tokom njih nije uspio nijednom da zatrese mreže rivala, a onda je protiv Kaljarija proradio Krstović i stigao je prvi pogodak, ali i prva tri boda zahvaljujući njemu.

Novi izazov naš napadač i klub s juga Italije imaće sjutra (15) protiv Torina u gostima.

S druge strane, kolo će u ponedjeljak (20.45) zatvoriti meč Marušićevog Lacija i Verone u Rimu, a treba vidjeti i da li se bek “sokola” oporavio nakon povrede protiv Velsa prije pet dana.

Bonus video: