Nastavlja se 1. CFL: Dečić spreman na zamku u Bijelom Polju

Sedmo kolo MeridianBet Prve fudbalske lige igra se danas i sjutra: Tuzani gostuju Jedinstvu, Budućnost (nedjelja) na istom stadionu igra protiv Jezera. Nikšićani na novom početku, Barani jure prvu pobjedu u sezoni

7991 pregleda 5 komentar(a)
Aktuelni šampion želi da nastavi dobar niz: Dečić gostuje Jedinstvu, Foto: FSCG
Aktuelni šampion želi da nastavi dobar niz: Dečić gostuje Jedinstvu, Foto: FSCG

Lider Budućnost u nedjelju protiv Jezera zatvara sedmo kolo MeridianBet Prve fudbalske lige, a otvara ga aktuelni šampion - Dečić AdmiralBet, koji danas od 18 sati gostuje Jedinstvo Franci.

Tuzani poslije pet mečeva imaju 11 bodova, koliko i Petrovac, tri manje od Budućnosti, s tim što izabranici Milorada Pekovića tek treba da odigraju odgođenu utakmicu - ona je na programu u srijedu kada će dočekati Arsenal.

Do tada Dečić želi da potpuno uhvati korak za najvećim rivalom ili da mu makar ostane blizu, ali u Bijelom Polju se očekuje sve samo ne lak posao za ekipu koja je prošle sezone u Tuzi donijela istorijski pehar.

- Svjesni smo da gostujemo fizički jako dobro pripremljenom timu, koji je posebno opasan na svom terenu. Biće sigurno zanimljiva utakmica, a na nama je da se pokažemo u pravom svjetlu - rekao je Peković.

Dečić nema poraz na startu šampionata. Upisao je tri trijumfa i dva remija - neriješeno je igrao protiv Sutjeske i Otrant Olimpika, pobjeđivao je Bokelj, Mornar i Jezero i u tim mečevima nije primio nijedan pogodak (gol-razlika 3:0).

- Uradićemo sve da nastavimo seriju dobrih rezultata - dodao je Peković.

Jedinstvo je, s druge strane, do sada igralo po sistemu toplo-hladno. U prva dva kola je doživjelo poraze, onda su uslijedile dvije pobjede, a onda - dva neuspjeha. Posljednji, prije reprezentativne pauze, doživjelo je na gostovanju Petrovcu - 3:1.

Mornar daje sve za prvu pobjedu

Jedina ekipa bez pobjede je Mornar - ima samo jedan bod i osvojio ga je u prošlom kolu protiv Sutjeske kada je Aleksandar Vujačić potpisao konačnih 1:1.

- Biće težak teren, kao i sama utakmica, ali sada nema opravdanja. Moramo da idemo na pobjedu i mislim da nam je ovaj meč veoma važan ako želimo da okrenemo sezonu i krenemo u pozitivan niz - kaže vezista Darko Zorić.

Čekajući prvi trijumf: Zorić i drugovi
Čekajući prvi trijumf: Zorić i drugovifoto: fkmornarbar.me

Mornar je imao veoma dobru kampanju u Evropi, to se odrazilo na formu u 1. CFL gdje je ekipa igrala desetkovana zbog povreda...

- Pauzu smo iskoristili da odradimo pripreme na Zlatiboru i siguran sam da su umor i problemi sada iza nas.

A iza Arsenala su dva remija na svom terenu (protiv Petrovca i Bokelj SBBeta). Pogotovo je zabolio ovaj drugi jer je primljen gol u osmom minutu sudijske nadoknade.

- Mornar je loše otvorio sezonu u prvenstvu, ali svi znamo da ima kvalitet da se bori za vrh tabele. Zato sam siguran da neće biti lako u Baru - istakao je defanzivac Arsenala Armin Imamović, koji je donedavno nosio dres Mornara.

Savovićev drugi debi na klupi Sutjeske

Reprezentativna pauza je donijela prvu smjenu trenera u MeridianBet 1. CFL. Klupu Sutjeske je napustio Miljan Radović, naslijedio ga je Milija Savović koji je u sezoni 2021/2022. kraj Bistrice donio titulu prvaka.

Novi početak u starom okruženju Savović će imati protiv debitanta u eliti - njegov tim gostuje Otrant Olimpiku na Trening kampu OFK Titograda na Starom aerodromu.

- U posljednje vrijeme smo naporno radili kako bismo izašli iz teške situacije u kojoj se nalazimo. Gostujemo veoma disciplinovanom protivniku, ali siguran sam da imamo šta da pokažemo - rekao je adut Sutjeske Vasko Kalezić.

Savović
Savovićfoto: FSCG

Otrant je u šest utakmica upisao po dva trijumfa, remija i poraza. Dao je devet golova i više su postigli samo Budućnost (12) i Petrovac (11).

- U dobrom smo naletu i to želimo da iskoristimo i nakon reprezentativne pauze - jasan je fudbaler Ulcinjana Valentin Rudović.

Bokelj je u prošlom kolu remijem u Tivtu prekinuo niz od tri poraza, a sada želi da se vrati na pobjednički put - u Kotor dolazi Petrovac koji ne zna za neuspjeh već pet kola...

MERIDIANBET 1. CFL, 7. KOLO

JEDINSTVO - DEČIĆ ADMIRALBET 18.00

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

BOKELJ SBBET - PETROVAC 18.00

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

MORNAR - ARSENAL 19.00

Sudija: Nikola Vođević (Nikšić)

OTRANT OLIMPIK - SUTJESKA 19.00

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

NEDJELJA

JEZERO - BUDUĆNOST 20.00

Sudija: Nikola Cvijović (Budva).

Bonus video: