Petrovac na vrhu, "poetska pravda" u Bijelom Polju, rafal Mornara i het-trik Đorđevića, pobjeda Sutjeske

Dečić Admiralbet poveo u Bijelom Polju nevjerovatnim previdom pomoćnog sudije Rašovića - lopta nije prešla gol-liniju, nije bila ni blizu, Jedinstvo izjednačilo u nastavku (1:1)

21085 pregleda 50 reakcija 41 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Petrovac se izjednačio na vrhu sa ekipom Budućnosti, nakon trijumfa protiv Bokelja u Kotoru - 1:0, u sedmoj rundi Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige.

Podgoričani i Petrovčani imaju po 14 bodova, Budućnost i utakmicu manje, koju sjutra u posljednjem meču kola igra protiv Jezera u Bijelom Polju.

Izabranici Zdravka Dragićevića su sav posao u Kotoru završili u 4. minutu, kada je Argentinac Dijego Kastanjeda, ljetošnje pojačanje, postigao svoj drugi gol u "nebesko-plavom" dresu.

Za Petrovac - četvrta pobjeda, šesti vezani meč bez poraza, dok su Kotorani u krizi - izgubili su četvrti put u posljednjih pet mečeva, u kojima su osvojili samo bod.

Šansu da se pridruži Petrovcu i Budućnosti na vrhu propustio je šampion Dečić Admiralbet - samo 1:1 protiv Jedinstva France u Bijelom Polju.

Konačan ishod duela na Gradskom stadionu ima i neki oblik "poetske pravde", zbog načina na koji je poveo Dečić. Stefan Milić je u 40. minutu centrirao, Brazilac Augusto Korea Čagas šutirao glavom, a golman Goran Aković odbranio udarac ispred gol-linije. Šta je vidio i kako je pomoćni sudija Uroš Rašović procijenio da je to gol ostaće nejasno, tek arbitar Miloš Savović je na asistenciju svog pomoćnika bio prinuđen da pokaže na centar, uz buru negodovanja, kako igrača i stručnog štaba, tako i navijača Jedinstva.

Paradoksalno, ali takav, "fantomski" gol nije pomogao ni Dečiću, već je samo motivisao domaće fudbalere, koji su u nastavak ušli silno motivisani da se izbore protiv nepravde.

I izjednačili su, već u 48. minutu kada je Armin Bošnjak sjajno sa lijeve strane uhvatio nespremnog reprezentativnog golmana Igora Nikića, koji je je krenuo, pa stao, valjda se i poklizao - tek lopta je završila u mreži.

Do kraja, Dečić je pokušavao, povremeno je opasno bilo i Jedinstvo, a gol Kajevića za goste u finišu (opravdano) nije priznat zbog ofsajda.

Izabranici Milorada Pekovića imaju 12 bodova, dva boda manje od Budućnosti i Petrovca, ali i utakmicu manje, baš kao i Podgoričani.

Pobjeda Sutjeske protiv Otrant-Olympica u Podgorici, na drugom debiju novog-starog trenera Nikšićana, Milije Savovića (1:3).

Ulcinjani kao domaćini igraju daleko od svog grada, a nakon što su u prethodnim kolima zaustavili Dečić i Budućnost, danas nisu uspjeli da urade nešto slično protiv Sutjeske.

Vasko Kalezić je u 16. minutu odlično probio po lijevoj strani i postigao četvrti gol ove sezone za vođstvo gostiju.

Samo dva minuta kasnije Otrant je izjednačio - Valentin Rudović je izašao sam na golmana Stojana Vukčevića i zakucao loptu u mrežu, ali bilo je to sve što je tim Dejana Vukićevića uspio da uradi u ovom meču.

Već u 33. minutu Sutjeska je opet preuzela komandu - sjajan gol Nikole Janjića, takođe četvrti ove sezone. Mladi reprezentativac je maestralno sa ivice šesnaesterca plasirao loptu u suprotne rakle, uradio je ono što nije prije četiri dana na nešto većem nivou, u kvalifikacionom duelu U21 reprezentacija Crna Gora - Švajcarska.

Konačnih 1:3 postavio je Nikola Đurković u 70. minutu. Nakon prodora i asistencije Srđana Krstovića, ostao mu je lakši dio posla da samo ubaci loptu u mrežu.

Deveti bod Sutjeske i četvrto mjesto na tabeli, Otrant na petom ima jedan manje.

Prvu pobjedu, tek u sedmom kolu, ostvario je evropskih hit ljeta, Mornar.

Barani su se izgleda dobro osvježili tokom reprezentativne pauze, pa su deklasirali Arsenal na "Topolici" - 4:0. Prve golove u dresu Mornara, i to tri, postigao je Boban Đorđević, koji je doveden da zamijeni Francuza Odonga-Mbu.

Sve je, međutim, bilo lakše, i za njega i za saigrače, pošto je Veljko Trifunović već u 2. minutu načeo Tivćane.

Sjutra se, u posljednjem meču kola, u Bijelom Polju sastaju Jezero i Budućnost.

Rezultati:

JEDINSTVO FRANCA - DEČIĆ ADMIRALBET 1:1

Armin Bošnjak 48 - Augusto Korea Čagas 40.

BOKELJ SBBET - PETROVAC 0:1

Diego Fakundo Kastanjeda 5.

OTRANT OLYMPIC - SUTJESKA 1:3

Valentin Rudović 18 - Vasko Kalezić 16, Nikola Janjić 33, Nikola Đurković 60.

MORNAR - ARSENAL 4:0

Veljko Trifunović 2, Boban Đorđević 47, 57, 77.

Nedjelja

JEZERO - BUDUĆNOST (20 h)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: