Poraz Liverpula i kraj Slotovog "medenog mjeseca", Haland okrenuo Brentford

Notingem Forest osvojio Enfild roud, četvrti trijumf Mančester sitija

9570 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Medeni mjesec" Arnea Slota je završen!

Tako BBC opisuje prvi poraz Liverpula sa novim trenerom, Holanđaninom koji je naslijedio Jirgena Klopa.

Poraz je nekad morao da dođe, ali nije se baš očekivalo da to bude baš na "Enfild roudu", protiv Notingem Foresta - u zvučnom, istroijskom sudaru nekadašnjih evropskih šampiona, dvostruki je šokirao šestostrukog (0:1).

Odoljeli su gosti svim naletima Liverpula, koji je u prva tri kola imao sve same pobjede, a onda dočekali svoj trenutak.

Kalum Hadson-Odoi, nekadašnji as Čelsija, sjajno je plasirao loptu sa 20-ak metara - od stative, u mrežu, za veliki trijumf tima Nuna Espirita Santa.

"Vidio sam otvoreni prostor, gađao i pogodio. Kakva pobjeda", blistao je Hadson-Odoi.

Prvi primljeni gol Liverpula ove sezone i prvi poraz. Još zvučnije - prva pobjeda Notingem Foresta na Enfild roudu od 1969. godine!

"Velika šteta, nikad nije dobro izgubiti kod kuće. Igrali smo sa protivnikom kome je bilo jedino stalo da se brani i igra dugim loptama. Naše šanse, doduše, nisu bile dovoljno dobre, nedostajalo nam je kvaliteta. Ipak, nepotrebno izgubljena tri boda", kazao je golman Liverpula Alison.

Mančester siti je zabilježio četvrtu pobjedu na četiri utakmice, jedini je sam na vrhu, u neobičnom meču sa Brentfordom.

Gosti su poveli u 22. sekundi, Siti okrenuo do 32. minuta i malo je ko očekivao da će to biti konačan rezultat - 2:1.

"Neobičan" jedino nije bio dvostruki strijelac - Erling Haland, koji je u finišu meča propustio priliku da upiše treći uzastopni het-trik u Premijer ligi!

Nakon četiri kola prvi je na listi strijelaca sa devet golova.

"Nevjerovatan napadač", otelo se legendarnom Alanu Šireru.

Atraktivan je bio drugi Halandov gol. Asistent je bio - golman Ederson.

Brajton nije uspio da ostvari treću pobjedu - 0:0 sa Ipsvičem, a remijem su završeni i dueli Fulama i Vest Hema (1:1), te Kristal Palasa i Lestera (2:2).

Standings provided by Sofascore

Bonus video: