Babača: Sudija nije imao namjeru, ali nelogično je da sudi ono što ne vidi, u šta nije siguran

Trener Jedinstva France ponosan na svoje fudbalere - zbog reakcije nakon nevjerovatnog sudijskog previda protiv Dečić Admiralbeta i zasluženog boda

19399 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Nevjerovatn sudijski previd - "gol koji to nije", zbog kojeg je crnogorski fudbalski šampionat opet predmet podsmijeha u regionu, obilježio je sedmu prvenstvenu rundu, a vjerovatno će i cijeli jesenji dio, cijelu sezonu...

Dečić Admiralbet je fantomskim pogotkom Brazilca Augusta Čagasa poveo protiv Jedinstva France u Bijelom Polju - lopta ne da nije prešla gol-liniju, već je očigledno da je bila prilično ispred nje kada je intervenisao golman Goran Aković - no Bjelopoljci su izjednačili ubrzo nakon toga, čim je počeo nastavak pa je pravda zadovoljena na neki način.

Iako nema pravde kada se dosudi onakav "gol" - a dosudio ga je pomoćni arbitar Uroš Rašović. I tako ponovo sumnje, teorije zavjere, priče o povlašćenima i nepovlašćenima, iako trener Jedinstva Sead Babača džentlmenski kaže da je siguran da sudija nije imao namjeru.

- Mislim da nije imao namjeru, već da je u pitanju klasičan previd: bio je loše postavljen, nije dobro vidio cijelu situaciju. Zato je i nelogično da se sudi ono što ne vidi. Napravio je ozbiljnu grešku, nažalost na našu štetu - kaže Babača, ističući da je Rašović, kao i cijela sudijska postavka, predvođena glavim sudijom Milošem Savovićem, vrlo brzo, već na poluvremenu, bila svjesna da je napravljena ozbiljna greška.

Trener Jedinstva istiće, međutim, da je ponosan na svoje fudbalere i na njihovu reakciju.

- Kao da nas je ta greška sudije motivisala, iako dodatni motiv nije ni potreban kada igrate protiv šampiona. Ali, u nastavak meča smo izašli dodatno ujedinjeni, bili pozitivni, agresivni i brzo izjednačili, na kraju osvojili koji je dobar psihološki impuls. Svo nezadovoljstvo zbog sudijske odluke smo kanalisali na pravi način, što baš i nije karakteristično za ovo podneblje i zato sam ponosan na moje momke. Takođe i na pobliku, naše navijače, koji su s pravom bili revoltirani, no sve se završilo na pravi način - kaže Babača, koji je zbog suspenzije posmatrao utakmicu sa tribina.

- Život ide dalje, nadam se da će nam se vratiti ovo, naravno ne na ovakav način, već kroz igru i rezultate. Zaslužili smo to.

Nekadašnji istaknuti fudbaler bjelopoljskog kluba doskoro je bio u stručnom štabu omladinske reprezentacije Crne Gore, a ljetos je preuzeo svoj klub...

Nakon sedam kola, Jedinstvo ima sedam bodova.

- Zadovoljan sam igrama, ne toliko rezultatima, jer smo na osnovu prikazanog mogli i više. Ipak, sporo smo ušli u prvenstvo, kao da je trajalo neko privikavanje, startovali smo sa dva poraza, a onda su od pobjede nad Mornarom u Baru počele i bolje igre. Sada nam slijedi nešto teži raspored, ali nisam zabrinut. Ako budemo igrali kao u posljednjih pet kola, nema zime za nas - zaključuje Babača.

Bonus video: