Šaleta Kordić pogodio sa centra - Arsenal "uzeo mjeru" Dečiću u Podgorici, remi Jezera i Mornara

Odigrana dva zaostala meča 2. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige

12631 pregleda 10 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Arsenal je iznenadio Dečić Admiralbet i kao gost slavio u Podgorici sa 3:1, u odloženom meču 2. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige.

Duel Jezera i Mornara u Beranama, takođe zaostali, završen je bez pobjednika 2:2.

Poraz šampiona - prvi ove sezone, osjetio se na tabeli, tim Milorada Pekovića je treći i zaostaje pet bodova za liderom, ekipom Budućnosti, dva manje ima i od Petrovca, a samo jedan više od tima od kojeg je poražen - četvrtoplasiranog Arsenala.

Duel na Kampu FSCG otvoren je maestralnim golom Šalete Kordića - sa 50 metara, napadač Tivćana odapeo i prebacio golmana Tuzana Igora Nikića. Bez sumje najljepši gol na domaćoj sceni ove sezone.

Dečić nije u ritmu, možda se i nazire kriza nakon nedjeljnog čudnog remija u Bijelom Polju sa Jedinstvom (šampionu priznat nepostojeći gol) a izgubljenu loptu Brazilca Augusta Čagasa u 33. minutu kaznio je Argentinac - Hulijan Montenegro precizno je odapeo za 0:2.

Domaći su se vratili u igru u posljednjem minutu prvog poluvremena, kada je Vuk Striković vješto, iz teškog ugla, sproveo odbijenu loptu u mrežu nakon što je golman Bojan Zogović odbranio udarac glavom Asmira Kajevića.

Tuzani su se ponadali, ali je u 50. minutu, ispostavilo se, sve riješeno - Kodrić je ovoga puta bio asistent, a realizator Damjan Mugoša. Ostalo je još 40 minuta, ali Dečić nije mogao da se vrati - 3:1 za tim Radisava Dragićevića.

Mornar je dva puta vodio protiv Jezera u Beranama, od 35. minuta je imao igrača manje Plavljani su se dva puta vraćali, ali su brojčanu prednost iskoristili da osvoje samo bod - 2:2.

Barani su poveli u 14. minutu, lijepim golom Darka Zorića iz slobodnog udarca.

Velimir Ljutica je u 35. minutu dobio direktan crveni karton jer je kao posljednji igrač odbrane napravio faul i spriječio gol-šansu domačih, koji su izjednačili čim je krenuo nastavak - pogodio je Matija Bojović.

Zorić je drugim golom na meču, u 58. minutu preciznim udarcem glavom pogodio na centaršut Japanca Kotara Kišija, a konačnih 2:2 postavio je Mihailo Ilić šest minuta kasnije - takođe glavom, nakon prekida.

Mornar i Jezero zauzimaju dva posljednja mjesta - imaju po pet bodova.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: