Inter igrao fudbal na najtežem terenu i zaslužio bod, Đironin san na Parku prinčeva u 90. srušio veliki kiks golmana

Drugo veče 1. kola Lige šampiona donijelo reprizu finala iz 2023: Siti ovog puta nije imao rješenje za "nerazure"

12321 pregleda 2 komentar(a)
Duel dva majstora na Itihadu: Hakan Čalhanoglu i Rodri, Foto: Reuters
Duel dva majstora na Itihadu: Hakan Čalhanoglu i Rodri, Foto: Reuters

Kakav pakao očekuje sve ekipe koje posjete istok Mančestera najbolje govori podatak da se od Arsenala i marta tresla mreža svakog kluba koji je gostovao na "Itihadu", a u Ligi šampiona to je redovna pojava od 2022.

Sve do večeras kada je Inter zatvorio sve prilaze svom golu, ali i igrao fudbal na vjerovatno najtežem gostovanju u svijetu fudbala.

Na kraju u reprizi finala iz 2023, "nerazuri" nisu slavili, ali su zaslužili remi protiv Mančester sitija - bilo je nekoliko šansi na obje strane, ali jedan od derbija prvog kola Lige šampiona završen je 0:0.

Fil Foden i Ilkaj Gundogan su imali najbolje prilike za šampiona Engleske, dok su u dresu prvaka Italije prijetili Markus Tiram, Mateo Darmijan i Henrih Mhitarjan...

Zanimljivo, Simone Inzagi odličio da meč počne bez prve zvijezde Lautara Martinesa, koji je posljednjih 25 minuta.

Kada su u pitanju mečevi druge noći nove Lige šampiona koji su krenuli od 21 sat sve do 76. minuta mreže su se tresle samo u Glazgovu, gdje je Seltik "razbio" Slovan iz Bratislave (5:1).

A, onda je najprije Džejmi Bajno-Gitens srušio Klub Briž i Borusiji Dortmund donio prva tri boda (3:0), da bi san debitanta u eliti Đirone u 90. minutu srušio Pari Sen Žermen - tačnije golman španskog tima Paulo Gazanika katastrofalnom i nespretnom intervencijom.

Bek "svetaca" Nuno Mendeš ubacio je po zemlji sa lijeve strane, Gazanika je trebalo da uhvati ne baš opasnu loptu, ali mu je ona prošla kroz noge - za jedini gol na "Parku prinčeva" (1:0).

Zvuči nevjerovatno, ali Opta donosi podatak da je čuvar mreže Đirone tako postao prvi golman nekog španskog tima koji je u Ligi šampiona postigao autogol.

Briž je igrao dobar meč protiv viceprvaka Evrope, ali je Borusija čekala svoju šansu i dočela ju je u posljednjih 14 minuta.

Sjajni Englez Bajno-Gitens sa dva gola je najavio trijumf "milionera", a priču na "Žan Brejdel stadionu" zaključio je Serhu Žirasi iz penala u sudijskoj nadoknadi.

Liga šampiona, 1. kolo

Seltik - Slovan 5:1

(Skels 16, Furuhaši 47, Engels 55. pen, Maeda 70, Ajda 87 - Vimer 61)

Klub Briž - Borusija D 0:3

(Bajno-Gitens 76, 86, Žirasi)

Mančester siti - Inter 0:0

PSŽ - Đirona 1:0

(Gazanika 90. ag)

Ranije danas

Bolonja - Šahtjor 0:0

Sparta P - RB Salcburg 3:0

Standings provided by Sofascore

Bonus video: