Jovetić će možda na Kipar: Omonija zove crnogorskog majstora

Treba očekavati da narednih dana bude poznata sudbina najboljeg strijelca u istoriji crnogorske reprezentacije

13998 pregleda 57 reakcija 21 komentar(a)
Jovetić na meču protiv Kipra prije četiri godine, Foto: Savo Prelević
Jovetić na meču protiv Kipra prije četiri godine, Foto: Savo Prelević

Septembar je ušao u drugu polovinu, a crnogorski majstor Stevan Jovetić još nema klub.

Nije, međutim, još uvijek kasno, kao slobodan igrač može da pređe u bilo koji tim - bilo kada, kao što je i prošle godine 4. septembra potpisao za Olimpijakos.

Nacionalna prvenstva su, ipak, uveliko počela, kreću i evropska (Liga šampiona je startovala, naredne sedmice počinje Liga Evrope, zatim i Liga konferencija), pa treba očekavati da narednih dana bude poznata sudbina najboljeg strijelca u istoriji crnogorske reprezentacije...

Kao vrlo moguća destinacija spominje se Kipar - 34-godišnji majstor ima ponudu Omonije, čiji dres nose i njegovi saigrači iz reprezentacije Novica Eraković i Dušan Bakić.

Klub iz Nikozije dočekao bi Jo-Joa kao veliku zvijezdu, a kiparski i grčki mediji pišu da je priča aktuelna već dvije sedmice.

Kako se navodi, nakon početnih razgovora, ispriječila se velika razlika između onoga što klub nudi i fudbaler želi, ali je Omonija podigla ponudu pokazujući da joj je zaista stalo da dovede nekadašnjeg fudbalera Mančester sitija, Intera, Fiorentine, Sevilje, Monaka, Herte, Olimpijakosa...

“Još nema dogovora, jer i dalje postoji razlika, ali isto tako je vrlo aktuelna mogućnost da se dvije strane dogovore i potpišu i dvogodišnji ugovor”, navodi se.

Isti mediji ističu da je Jovetić imao i poziv iz Izraela - u pitanju je Makabi Haifa, nije došlo do dogovora, ali moguće da ni ta opcija nije otpala.

Šta Jovetića “veže” za Kipar? Dao je tri gola na dva meča za Crnu Goru protiv Kiprana prije četiri godine u Ligi nacija (dva na strani, jedan kod kuće), ali tamošnji klupski fudbal prilično je iznad reprezentativnog, barem posljednjih godina.

Omonija je 21 put bila šampion Kipra, posljednji put 2021, a ove sezone će igrati Ligu konferencija - takmičenje koje je Jovetić osvojio s Olimpijakosom prošle sezone. Prvi rival je islandski Vikingur, zatim Harts, Gent...

Trener Omonije je Litvanac Valdas Dambrauskas, koji je prije tri godine vodio Hajduk iz Splita.

Bonus video: