Evropske fudbalske lige i sindikati podnijeće žalbu zbog dodatnog broja utakmica, blizu i štrajk

UNFP i PFA, sindikat engleskih igrača, već su junu podnijeli žalbu protiv Fife zbog jednostranog utvrđivanja rasporeda utakmica na međunarodnom nivou i odluke o osnivanju Svetskog klupskog prvenstva

6217 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Evropske lige i sindikati podnijeće 14. oktobra Evropskoj komisiji žalbu protiv Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) zbog dodatnog broja utakmica, prenijela je agencija Frans pres iz izvora bliskih sindikatu fudbalera FIFPro Evropa.

"Prva tužba je podnijeta Višem sudu u Briselu. Drugu pripremaju evropske lige (Bundesliga, Liga, Serija A i Premijer liga, ali ne i francuska LFP) i određeni sindikati igrača. Biće podnijeta 14. oktobra Evropskoj komisiji", rekao je David Terije, predsednik FIFPro Evrope i potpredsjednik UNFP-a, sindikata francuskih igrača.

UNFP i PFA, sindikat engleskih igrača, podnijeli su u junu žalbu protiv Fife zbog jednostranog utvrđivanja rasporeda utakmica na međunarodnom nivou i odluke o osnivanju Svjetskog klupskog prvenstva.

Predmet druge žalbe pred Evropskom komisijom tiče se prava na takmičenje, raznih evropskih liga jer veći broj međunarodnih takmičenja ugrožava imidž domaćih šampionata.

Vezista fudbalskog kluba Mančester siti, Španac Rodri ocijenio je prije dva dana da su igrači blizu donošenja odluke o štrajku zbog povećanog broja utakmica, posebno tokom Lige šampiona koja se igra u novom formatu.

Bonus video: