"Bomba" Krstovića iz slobodnog udarca, nedovoljna za Leće - Parma sa dva gola u nadoknadi do 2:2

Crnogorski reprezentativac pogodio protiv Parme, pa prospustio tri velike šanse. Gosti potom dali dva gola u nadoknadi (2:2)

7904 pregleda 4 komentar(a)
Slavlje Nikole Krstovića, Leće ipak bez trijumfa, Foto: U.S. Lecce
Slavlje Nikole Krstovića, Leće ipak bez trijumfa, Foto: U.S. Lecce
Ažurirano: 21.09.2024. 23:29h

Leće je nakon dva startna poraza krenuo naprijed, bez poraza je u tri posljednje utakmice ali je trijumf protiv Parme ispustio golovima primljenim u sudijskoj nadoknadi, od kojih je drugi stigao u posljednjem napadu na meču 5. kola Serije A - 2:2.

Nikola Krstović je bio i heroj i tragičar Lećea, sjajno je iz slobodnog udarca početkom nastavka pogodio za 2:0, da bi u finišu propustio tri velike šanse.

Samo nekoliko sekundi nakon što je promašio najveću, u 93. minutu, stigao je prvi gol Parme - 2:1, a nekoliko sekundi prije isteka petog minuta nadoknade, i drugi - 2:2!

Krstović je pogodio u 57. minutu, fantastično je odapeo, imao je i malo sreće da lopta zakači Kulibalija - dovoljno da lopta bude neuhvatljiva za golmana Suzukija.

Vjerovalo se tada da Leće ide ka sigurnoj pobjedi. Golu je prethodila sjajna kontra 19-godišnjeg Patrika Dorgua, Krstović mu se "nudio" u gol šansi ali je mladi danski repezentativac odlučio da ide naprijed i iznudio je crveni karton Kanćelerija u 57. minutu.

Deset minuta ranije je isključen defanzivac domaćina Francuz Federik Gulber i krenula je serija napada Parme, koja je bila nadigrana u prvom poluvremenu i gubila je golom Dorgua od 32. minuta.

Ipak, nakon gola, Krstovića je saigrač neugodno povrijedio pri doskoku, ali nije želio da napsuti igru.

Propustio je potom tri dobre šanse, posljednju baš pred prvi gol Parme - Almkvist je pogodio u trećem minutu nadoknade, da bi u posljednjem napadu "mljekadžije" izvukle bod, pogotkom Francuza Antoana Ena.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: