Derbi Dela Madonina ili kraj kratkoj eri Fonseke!?

Večeras od 20.45 sati Inter je na zajedničkom stadionu formalni domaćin milanskog derbija, u 5. kolu Serije A

2741 pregleda 3 komentar(a)
Milan je poražen u šest posljednjih gradskih derbija, Foto: Reuters
Milan je poražen u šest posljednjih gradskih derbija, Foto: Reuters

Derbi "Dela Madonina", ili kraj kratkoj eri Paula Fonseke na klupi Milana!? Večeras od 20.45 sati Inter je na zajedničkom stadionu formalni domaćin milanskog derbija, u 5. kolu Serije A.

U teškom momentu za Milan, pošto je Inter od šokantnog remija u Monci (1:1), odigrao sjajno na gostovanju prvaku Engleske, Mančester sitiju (0:0) u Ligi šampiona.

Problem Milana jeste neuigranost, prelazak na drugačiji stil od prethodnika, Stefana Piolija, fudbaleri "rosonera" još nisu usvojili. I taj bljesak protiv Venecije i prvog trijumfa Fonseke u 4. kolu, mogao bi ostati i posljednji.

Nakon lošeg starta, dva remija i poraza, Milan je na San Siru poražen od Liverpula na startu Lige šampiona (3:1). Milanova igra u zoni još nema odgovor na sjajne kontre suparnika, a Interova je najbolja na svijetu.

Šampion Italije - Inter, uz to, ima i tradiciju jer je dobio šest posljednjih derbija Dela Madonina - tri u Seriji A, dva u Ligi šampiona i jedan u Superkupu Italije.

U Itaiji se uveliko spekuliše da uprava Milana neć istrpjeti još jedan neuspjeh Fonseke i da bi mogao ostati na tek jednom trijumfu na klupi milanskog velikana.

Bonus video: