Milan nakon dvije godine bolji od Intera, Gabija sačuvao Fonseku

"Rosoneri" u gradskom derbiju bolji od Intera - 2:1

4652 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa utakmice Intera i Milana, Foto: Reuters
Detalj sa utakmice Intera i Milana, Foto: Reuters

Uoči večerašnjeg derbija sa Interom, trener Milana, Paulo Fonseka je bio na ivici otkaza - "rosoneri" su u Seriji A imali samo pet bodova, na startu Lige šampiona su izgubili od Liverpula (3:1), pa su mediji na Apeninima pisali da je pobjeda nad gradskim rivalom uslov kako bi Portugalac sačuvao posao.

A čini se da je nakon večerašnjeg meča Fonseka sačuvao posao, makar još neko vrijeme - Milan je savladao "neroazure" 2:1 i stigao do prve pobjede nad gradskim rivalom nakon šest vezanih poraza u svim takmičenjima. Posljednji trijumf nad Interom, Milan je upisao 3. septembra 2022. godine.

Milan je večeras prvi imao šansu, a prvi je i stigao do pogotka. Somer je u 6. minutu odlično zaustavio Moratu, ali ništa nije mogao u 10. minutu, kada je Pulišić, nakon sjajnog solo prodora zatresao mrežu.

Tri minuta nakon primljenog gola prvu šansu je imao i Inter, ali je Lautaro sa desetak metara šutirao preko gola.

Aktuelni šampion je izjednačio u 28. minutu - Barela je promijenio stranu, pronašao Dimarka, koji je nakon kombinacije sa Lautarom savladao Menjana i izjednačio.

Do kraja prvog poluvremena je šansu propustio Tiram, da bi početkom drugog poluvremena Somer zaustavio Leaa.

Uslijedio je period nešto mirnije igre, a onda su zaprijetili "rosoneri" - Ejbraham je bio neprecizan nakon dodavanja Rejndersa, a onda je Leao pokušao da realizuje kontru, ali je Somer još jednom dobro reagovao.

Na drugoj strani je Lautaro nakon centaršuta Bastonija šutirao sa oko 10 metara, ali je i njega Menjan zaustavio, da bi konačan rezultat postavljen u 89. minutu - "rosoneri" su imali prekid, Rejnders je centrirao, a Gabija postigao gol glavom, stavio tačku na utakmicu i vjerovatno sačuvao posao Fonseki.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: