Fonseka: Igrali smo hrabro; Inzagi: Imali smo pogrešan pristup

Milan u gradskom derbiju bolji od Intera - 2:1

2344 pregleda 0 komentar(a)
Gabija proslavlja gol, Foto: Reuters
Gabija proslavlja gol, Foto: Reuters

Prvi put nakon dvije godine fudbaler Milana su u gradskom derbiju bili bolji od Intera - "rosoneri" su sinoć slavili 2:1 i prekinuli niz od šest poraza u mečevima sa "neraozurima".

Milan je sinoć vodio od 10. minuta, kada je gol postigao Pulišić, da bi u 28. minutu "neroazuri" izjednačili preko Dimarka. Konačan rezultat je u 89. minutu postavio Gabija.

"Utakmica je bila važna. Milan nije slavio u derbiju dvije godine, a morali smo i da podignemo formu pred nastavak sezone. Igrači su bili hrabri, pa smo zasluženo pobijedili. Odavno neka ekipa nije ovoliko problema pravila Interu", rekao je nakon meča trener Milana Paulo Fonseka.

Milan je slabo počeo sezonu, pa su mediji na Apeninima pisali da je meč sa Interom posljednja šansa za Fonseku da zadrži posao.

"Ne čitam i ne slušam šta se sve piše i govori. Važno mi je da vidim da igrači vjeruju u naše ideje. Oni su zaslužni za pobjedu. Znamo da moramo da napredujemo", kazao je Portugalac.

Inter je pretrpio prvi poraz ove sezone u Seriji A.

"Milan je dobra ekipa, zasluženo je pobijedio. Imali smo pogrešan pristup, što nam se nije često dešavalo. Pokušao sam da napravim neke promjene, ali ni to nije pomoglo. Nismo bili čvrsti. Kad smo postigli gol i izjednačili, imali smo nekoliko dobrih prilika. Ali, onda smo drugo poluvrijeme otvorili na isti način kao i prvo, nismo igrali dovoljno dobro kao tim", smatra trener Intera Simone Inzagi.

Inzagi je preuzeo odgovornost za poraz.

"Imali smo pogrešne izbore - i sa loptom u nogama i kada smo se branili. Ali, iz ovog poraza možemo da izvučemo pouke i budemo bolji", poručio je Inzagi.

Bonus video: