Galatasaraj ne pušta Osimena u januaru

Osimen je ovog ljeta iz Napolija prešao na pozajmicu u Galatasaraj do kaja sezone

1986 pregleda 0 komentar(a)
Osimen sa saigračima, Foto: Reuters
Osimen sa saigračima, Foto: Reuters

Potpredsjednik Galatasaraja Ibrahim Hatipoglu rekao je danas da fudbaler Viktor Osimen neće napustiti klub u januaru, poslije spekulacija da će u zimskom prelaznom roku preći u Juventus.

Osimen je ovog ljeta iz Napolija prešao na pozajmicu u Galatasaraj do kaja sezone i imao je dvije asistencije u dvije prvenstvene utakmice.

Galatasaraj će platiti Osimenu šest miliona eura ove sezone, a otkupna klauzula u njegovom ugovoru smanjena je sa 130 na 75 miliona eura, prenijeli su italijanski mediji.

Nigerijski fudbaler produžio je ugovor sa Napolijem na još godinu dana prije nego što je prešao u Galatasaraj.

"Osimenov odlazak u januaru ne dolazi u obzir. Zapravo, planiramo da Osimen igra kod nas i sljedeće sezone", rekao je Hatipoglu turskim medijima.

"On je igrač Galatasaraja do juna. Razgovarati o tome je pokušaj da se promijeni plan i da se pokvari zabava gledanja Osimena. On je u svakoj utakmici pokazao posvećenost Galatasaraju. On igra tamo gdje je srećan. Sa nama ima ugovor do kraja sezone, veoma je srećan u Galatasaraju. Trebalo bi da razmišljamo kako da bude sa nama narednih sezona. Nema potrebe da razgovaramo o tome da li će otići tokom zimske pauze", dodao je on.

Italijanski mediji prenijeli su da je Juventus među zainteresovanim italijanskim klubovima za dovođenje Osimena.

Sajt Kalčomerkato prenio je da je direktor Juventusa Kristijano Đuntoli u dobrim odnosima sa menadžerom nigerijskog fudbalera Robertom Kalendom, pa da bi 25-godišnji napadač mogao da bude opcija Juventusa na kraju sezone, posebno ako se Dušan Vlahović ne istakne kod novog trenera.

Bonus video: