Marsej kandidat za domaćina finala Lige šampiona 2027. godine

Uefa je u utorak saopštila da je "San Siro" izgubio organizaciju

1786 pregleda 2 komentar(a)
Velodrom, Foto: Shutterstock
Velodrom, Foto: Shutterstock

Grad Marsej ponudio je da bude domaćin finala Lige šampiona 2027. godine, pošto je Evropska fudbalska unija (Uefa) odlučila da oduzme organizaciju stadionu "San Siro" u Milanu, zbog planiranih radova.

"A zašto da ne bude u Marseju, na najljepšem stadionu u Francuskoj: 'Velodromu'", napisao je na platformi Iks predstavnik gradskih vlasti Marseja, Sebastijen Žibrael, samo nekoliko sati poslije odluke Uefe.

Prema njegovim riječima, vlasti Marseja će sa gradonačelnikom Benoa Pajanom podržati kandidaturu Marseja za domaćina finala Lige šampiona 2027. godine.

Uefa je u utorak uveče saopštila da je "San Siro" (stadino na kojem igraju Milan i Inter Milano), izgubio organizaciju važnog događaja jer grad Milano nije mogao da garantuje da će stadion i njegova okolina biti spremni za meč, zbog radova na renoviranju.

Krovna organizacija evropskog fudbala je navela i da ima za cilj da izabere konačno mjesto odigravanja do sljedećeg juna. Naredna dva finala Lige šampiona igraju se u Minhenu i Budimpešti.

"San Siro", stadion koji ima kapacitet od oko 75.000 mesta, četiri puta je bio domaćin najznačajnije utakmice evropskog klupskog fudbala (1965, 1970, 2001. i 2016).

Bonus video: