Gol za "Puškaša" Maksa Meršteda, Ten Hag bez rješenja i za svoj bivši klub, Marušić i Lacio moćni protiv Dinama

Prvo veče Lige Evrope obilježio spektakularan gol mladog napadača Hofenhajma

14576 pregleda 2 komentar(a)
Meršted postiže gol za pamćenje, Foto: Printscreen X/TNT sports
Meršted postiže gol za pamćenje, Foto: Printscreen X/TNT sports

Liga Evrope je krenula spektakularno - prije svega zahvaljujući 18-godišnjem mladiću iz Hofenhajma Maksu Merštedu.

Njemački klub je u 90. minutu stigao do remija na gostovanju kod Mitjilanda (1:1) i to golčinom koja zaslužuje "Puškaš" nagradu za najljepši pogodak godine.

Superatraktivan način na koji je Meršted zatrsao mrežu u Danskoj dugo će se prepričavati.

Prvo veče Lige Evrope obilježio je i Mančester junajted, ali još jednom u negativnom smislu - Erik ten Hag ovog puta nije uspio da sruši Tvente, klub u kojem je počeo i završio igračku karijeru.

Meč na "Old trafordu" završen je 1:1 - "đavole" je sjajnim golom u vođstvo doveo Krsitijan Eriksen u 35. minutu, a izjednačujući pogodak u 68. možda i najbolje opisuje današnji Junajted.

Bek Tventea, Bart van Roij praktično je 70 metara vukao loptu, a da mu je niko od domaćih igrača nije oduzeo, nakon čega je ona stigla do Sama Lamersa koji je lagano savladao Andrea Onanu.

Očekivalo se da će Lacio imati težak posao u Hamburgu gdje ga je dočekao Dinamo iz Kijeva, ali je klub iz Rima protutnjao sjeverom Njemačke - 3:0.

Naš Adam Marušić je odigrao dobar meč, a golove za "bjankoseleste" postigli su Bulaj Dia (dva) i Fisajo Dele-Baširu.

Vreli derbi u Istanbulu odigrali su Galatasaraj i PAOK - 3:1. Turski tim je vodio sa 1:0 nakon autogola Abdula Babe, izjednačio je Janis Konstantelias, da bi domaćin do trijumfa stigao preko Jusuna Akguna u 75. i Maura Ikardija u 95.

Bonus video: