Svečano otvoren rekonstruisani stadion u Tuzima

Investiciju su zajednički finansirali Opština Tuzi i Fudbalski savez Crne Gore

8393 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Renovirani stadiona Dečića u Tuzima svečano je otvoren večeras, uoči derbija 9. kola Meridian 1. Crnogorske fudbalske lige između Dećić Admiralbeta i Budućnosti, koji je počeo u 19 sati.

Moderna tribina ima kapacitet od 1.080 mjesta, a u sklopu nje su sve prostorije potrebne za organizaciju utakmica - nove svlačionice za timove i službena lica, ambulatna soba, VIP salon, press sala…

Kako se navodi, u sklopu projekta urađeni su i novi teren sa prirodnom podlogom i novi pomoćni teren sa vještačkom podlogom.

Investiciju su zajednički finansirali FSCG i opština Tuzi.

Stadion su svečano otvorili predsjednik FSCG Dejan Savićević, predsjednik Dečića Paljo Drešaj, predsjednik opštine Tuzi Lindon Đeljaj i Nik Đeljošaj, ministar ekonomskog razvoja u vladi Crne Gore.

"Danas otvaramo još jedan moderan i lijep objekat, tribinu stadiona Dečića, kluba koji je oduvijek bio prepoznat po talentovanom igračima. Nova tribina, nova travnata podloga na glavnom i pomoćni teren sa vještačkom podlogom u Tuzima dokaz su da Fudbalski savez predano radi na razvoju infrastrukture u svim djelovima države. Cilj nam je bio da, u saradnji sa Opštinom Tuzi, obezbijedimo da generacije koje dolaze dobiju adekvatne uslove za trening i utakmice i nadam se da će na ovim terenima na najbolji mogući način ispoljiti svoj talenat", kazao je predsjednik FSCG Savićević.

Značaj ovog projekta potencirao je Paljo Drešaj, direktor FK Dečić.

"Ovo je veoma poseban i značaj dan za sport i fudbal u Tuzima. Dugo godina smo koristili stadion koji je odavno bio zreo za rekonstrukciju. Ipak, uz pomoć Fudbalskog saveza Crne Gore i Opštine Tuzi napravili smo stadion koji može da nam služi na ponos, naša opština i klub su to zaslužili. Nadam se da ćemo zajedno sa našim navijačima proslaviti mnogo trofeja na ovom stadionu", rekao je Drešaj.

Bonus video: