Het-trik za 10 minuta, četiri gola za 20: Dan za istoriju Kola Palmera; Kada ne ide Arsenal pronađe gol iz kornera

Majstor Čelsija postao prvi fudbaler u istoriji Premijer lige koji je u prvom poluvemenu četiri puta tresao mrežu

3275 pregleda 0 komentar(a)
Zaledio Brajton: Kol Palmer, Foto: Reuters
Zaledio Brajton: Kol Palmer, Foto: Reuters

Prvi gol je bio lagan za njega, kod drugog je pokazao da nikada ne griješi sa bijele tačke, treći remek-djelo iz slobodbog udarca, a četvrti je potpisao istoriju...

Kol Palmer nastavlja sa nestvarnim partijama u dresu Čelsija, momak koji je prošle sezone na "Stamford" stigao iz Mančester sitija, za svega 20 minuta (od 21. do 41) sa četiri pogotka "uništio" je Brajton - 4:2, u 6. kolu Premijer lige.

Sjajni vezista koji je u maju napunio 22 godine tako je postao prvi igrač u istoriji Premijer lige koji je tokom prvog poluvremena četiri puta tresao mrežu.

Činilo se da će subota biti komplikovana za "plavce" kada je Žoržinjo Ruter u 7. minutu doveo goste u vođstvo. Ipak, za deset minuta i iz sjajnog slobodnog udarca Palmer je kompletirao het-trik, pa je već tada bilo jasno u kojem pravcu će ići ovaj meč.

Brzo se Brajton nakon greške Čelsijeve odbrane vratio, kada je Karlos Baleba pogodio za 3:2, ali ponovo stigao novi odgovor Palmera kada je pogodio na asistenciju Džejsona Sanča.

Palmer nastavlja da pleše, ali ove sezone i Čelsi sa Encom Mareskom na klupi - velikan iz zapadnog Londona nakon šest rundi ima samo bod manje od dva tima sa vrha Mančester sitija i Arsenala.

Izgledalo je dugo, međutim, da "tobdžije" ovog puta neće biti ispred Čelsija - Lester je nakon majstorije Džejsma Džastina do 94. minuta čuvao 2:2 na "Emirejtsu", a onda je ekipa Mikela Artete do trijumfa stigla nakon kornera, prekida koji niko na svijetu ne koristi kao Arsenal.

Bukajo Saka je ubacio, a Leandro Trosar sa druge stative drugim golom na meču srušio "lisice" - do kraja pobjedu Arsenala potvrdio je Kai Haverc u 99. minutu (4:2).

Arsenal je nakon golova Gabrijela Martinelija i Trosara vodio 2:0, Džastin je sa dva pogotka šokirao sjever Londona, ali i ovog puta "tobdžije" su pronašle put do pobjede...

Osim Palmera i Džastina mečeve koji su krenuli u 16 sati obilježila su još dva lijepa gola - Dvajta Meknila za Everton i Brajana Mbaeuma za Brentford.

Premijer liga, 6. kolo

Subota

Njukasl - Mančester siti 1:1

(Gordon pen. 57 - Gvariol 35)

Arsenal - Lester 3:2

(Martineli 20, Trosar 45+1, 94 - Džastin 47, 63)

Brentford - Vest Hem 1:1

(Mbeumo 1 - Souček 54)

Čelsi - Brajton 4:2

(Palmer 21, 28. pen, 31, 41 - Ruter 7, Baleba 34)

Everton - Kristal Palas 2:1

(Meknil 47, 54 - Geui 10)

Notingem forest - Fulam 0:1

(Himenes pen. 51)

Vulverhempton - Liverpul (18.30h)

Nedjelja

Ipsvič - Aston Vila (15h)

Mančester junajted - Totenhem (17.30h)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: