Petrović "probio led" u Kuvajtu

Crnogorski trener ostvario prvu pobjedu na Bliskom istoku - Al Kadisija preokretom do vrijedne pobjede

2943 pregleda 10 komentar(a)
Foto: HŠK Zrinjski Mostar
Foto: HŠK Zrinjski Mostar

Nebojša Jovović je lider sa Al Kuvajtom sa maksimalnim učinkom nakon šest kola, a drugi kuvajtski velikan Al Kadisija najavljuje povratak u vrh - tim koji vodi Željko Petrović ostvario je pobjedu nad Al Tadamonom, 3:1 u okviru 6. kola tamošnje Premijer lige.

Petrović je prije 20-ak dana, nakon lošeg starta, preuzeo klub koji je 17 puta bio prvak Kuvajta (više titula ima samo Jovovićev Al Kuvajt - 10) i očigledno mu je trebalo vremena da se "zagrije" - poraz, remi i danas konačno pobjeda, i to nakon preokreta jer je njegov tim gubio na poluvremenu.

Sve do sudijske nadoknade bilo je 1:1, a onda su "kraljevi", kako im je nadimak, govima u 92. i 99. minutu stigli do vrijednog trijumfa.

Trenutno su peti na tabeli.

Petrović je u već bogatoj trenerskoj karijeri vodio Boavistu, RKC, Uravu, Al-Šab, Den Hag, Botev, Inter iz Zaprešića, Viljem II, reprezentaciju Iraka i Zrinjski, a bio je asistent velikim fudbalskim imenima, kao što su Gus Hidink, Dik Advokat, Avram Grant i Rud Guliti, i to u klubovima kao što su Hamburger, Vest Hem, Anžij, Sanderlend, Fejenord, Utreht i Adana, kao i reprezentacija Srbije.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: