Jovović: Doći će gol i u najdražem dresu

Vladimir Jovović doputovao u Crnu Goru nakon prvog het-trika u sezoni, u dresu Sogdiane iz Uzbekistana. Do okupljanja reprezentacije 6. oktobra tražiće klub za trening

2405 pregleda 5 komentar(a)
Jovović je u klupskoj sezoni upisao osam goplova i devet asistencija, Foto: FK Sogdiana
Jovović je u klupskoj sezoni upisao osam goplova i devet asistencija, Foto: FK Sogdiana

Nakon što je “upakovao” tri gola za Sogdianu na gostovanju Navbahoru u pobjedi 3:0 šampionata Uzbekistana, Vladimir Jovović je spakovao kofere i nakon 10 sati puta stigao u Crnu Goru. Do okupljanja fudbalske reprezentacije naš krilni napadač sedmicu će trenirati u nekom od domaćih klubova, a onda nacionalni tim u oktobarskom ciklusu B Lige nacija očekuju gostovanja Turskoj 11. oktobra i Velsu tri dana kasnije.

Jovović je bio jedan od zapaženijih u dva septembarska meča “sokola” u kojima nisu osvojili ni bod - Crna Gora je izgubila na Islandu (2:0), pa u Nikšiću protiv Velsa (2:1).

- Iskreno mi put ne pada teško, iako iz Džidžaka u Uzbeksitanu krećem trosatnom vožnjom taksijem. Tih desetak dana sa reprezentacijom su najljepši momenti u godini, u novembru će biti 11 godina otkako sam dio nacionalnog tima i sve to vrijeme svi imamo zajednički san. To je plasman na neko od velikih takmičenja. I zato poraz sa selekcijom baš boli, i više nego 10 puta su teži od klupskih poraza u utakmicama bilo kojeg značaja. A ja željno iščekujem okupljanje 6. oktobra, ti susreti i druženja u reprezentaciji su zaista nevjerovatni - priča odmah po dolasku u domovinu čvrsti 29-godišnji Nikšićanin.

On bi uskoro trebalo da upiše i 60 nastupa u selekciji, tačnije ako bude na terenu u obje naredne utakmice. I za razliku od kluba, gdje je u 18 nastupa u ovoj sezoni postigao šest golova, uz sedam asistencija, te po dva gola i asistencije u Kupu, u najdražem dresu još čeka na prvijenac.

- Bilo je šansi, momenata, pa prečka protiv Bosne i Hercegovine, a sada stativa u porazu od Velsa. Samo, ponosan sam napustio teren uprkos porazu, protiv Velsa smo svi dali više od maksimuma i nekako lopta nije htjela u gol. I ne treba zaboraviti, B Liga nacija je vrhunski nivo fudbala, gdje neki detalj riješi meč. Protiv Islanda smo svi podbacili, ali protiv Velsa nas je vodio kapiten Stevan Jovetić na nevjerovatan način, bez kluba i treninga je pokazao da je klasom među najboljim igračima svijeta. Sada treba da se skupimo, odigramo maksimalno angažovano i probamo da nametnemo stil kako bismo se uključili u borbu u našoj grupi. Samo da se plasiramo na veliko takmičenje, a potpuno mi je nebitno da i ne dam gol - objasnio je Jovović.

Poput prethodnih utakmica, već se zna da će naša selekcija biti bez nekolicine važnih fudbalera i u oktobarskom terminu za reprezentacije.

- Znam da će faliti Stefan Savić i Marko Vešović, veoma važni igrači. No, mi smo navikli na to i moramo pronaći rješenja, a na nama iskusnijima je da budemo najbolji i damo primjer mladima. Veoma je važno da probamo da nametnemo rivalima našu igru, Vels već poznajemo, a za Tursku se moramo pripremiti. Svi za koje se odluči selektor Robert Prosinečki moraju dati sve kako bismo ispunili zahtjeve - kaže Jovović

UZBBEKSITAN JE RAJ ZA FUDBALERA

Vladimir Jovović se nakon Sutjeske, Crvene zvezde, brojnih klubova u Srbiji i češkom Jablonecu, otisnuo u Aziju.

- Češka liga je najjača od tih u kojima sam igrao, brojni derbiji, nastupi u Ligi Evrope, ali sigurno ću ostati u Uzbekistanu i nakon isteka mog ugovora u decembru. Moguće i u istom klubu, jer grad je prelijep, liga sjajno organizovana, stadioni odlični. Imam sve u bazi Sogdiane - od teretane, bazena, svoje sobe, zabavnih sadržaja, obroka.., ma ne moraš nigdje iz nje. Ugovor mi je odličan, klima, odnos prema meni, kao ključnom igraču u ekipi, sve mi se ovdje sviđa. Drugačije je nego u reprezentaciji, gdje si samo jedan od odabranih i moja uloga na terenu je drugačija - kaže Jovović.

Sogdiana, koju vodi Ivan Bošković, a asistira mu Rade Petrović, treća je na tabeli nakon 20 kola, iza Nasafa i AGMK-a, a ispred tamošnjih velikana kao što su Pahtakor, Nefči...

- Ispustili smo priliku za trofeje, bili smo u igri, ali ekipa nam je mlada i prvu godinu zajedno. Tako da smo propustili priliku za najbolji rezultat u istoriji kluba. I pauze su ovdje česte i eto sada imam sedmicu sa porodicom i moram naći klub u kojem ću trenirati ovih sedam dana do okupljanja selekcije - zaključio je Jovović

Bonus video: