Druga pobjeda zaredom u Seriji A, Roma savladala Veneciju

Rimljani nakon preokreta slavili 2:1

3009 pregleda 1 komentar(a)
Fudbaleri Rome (arhiva), Foto: Reuters
Fudbaleri Rome (arhiva), Foto: Reuters

Fudbaleri Rome savladali su danas na "Olimpiku", nakon prekreta, Veneciju (2:1) u šestom kolu Serije A i upisali drugi trijumf zaredom u ovom takmičenju.

Oba trijumfa u Seriji A "vučica" je zabilježila sa novim trenerom, Ivanom Jurićem, koji je nedavno naslijedio Danijelea de Rosija.

A na "Olimpiku" je danas prva povela Venecija - Busio je u 44. minutu prvo pogodio stativu, a lopta nakon toga došla do Pohjanpala, koji je proslijedio u mrežu.

I prije pogotoka je Venecija imala šanse, najbolju je imao Svoboda na početku utakmice, ali je u toj situaciji dobro reagovao Svilar.

Golman Rome je imao odličnu intervenciju i početkom drugog poluvremena, kada je u situaciji jedan na jedan zaustavio Oristanija.

Nakon toga je "vučica" zaprijetila preko Pizilija, koji je bio neprecizan, da bi u 74. minutu domaćin izjednačio - Brajan Kristante je šutirao sa oko 30 metara, lopta je zakačila Busija i završila u mreži.

Preokret je kompletiran u 83. minutu, a heroj je mladi, 20-godišnji Pizili, koji je nakon centaršuta Paredesa glavom postigao gol.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: