Vukotić vodi Budućnost: Mogu još više da doprinesem timu

Sa pet golova i četiri asistencije vezista Budućnosti je centralna figura dosadašnjeg dijela sezone u 1. CFL

5147 pregleda 40 reakcija 5 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Pobjeda Budućnosti nad Dečićem u derbiju devetog kola MeridianBet Prve fudbalske lige je jasno postavila stvari - Podgoričani su već sada u bijegu, imaju osam bodova više od aktuelnog šampiona, čime su jasno pokazali da su spremni da titulu vrate u glavni grad.

Prerano je, ipak, da se Budućnost proglasi za apsolutnog favorita, ali trijumf u Tuzima je donio zadovoljstvo.

"Otvorili smo utakmicu na vrijeme, pa je sve bilo mnogo lakše u nastavku", rekao je Milan Vukotić, dvostruki strijelac u derbiju.

"Derbi je uvijek derbi, utakmica u kojoj nema favorita bez obzira na tabelu, formu ili razliku u bodovima... Mislim da smo dobro odigrali, kao kolektiv smo izgledali odlično u svim segmentima, osvojili tri važna boda na gostovanju, učvrstili se na vrhu tabele i to je to. Tek je završen prvi krug prvenstva i neozbiljno je da pričamo o bilo čemu drugom sem o lijepoj bodovnoj zalihi koju imamo", kazao je 21-godišnji ofanzivni vezista za sajt Budućnosti.

Prvi gol je postigao sredinom prvog dijela, drugi početkom nastavka, pa je uljepšao otvaranje rekonstruisanog stadiona u Tuzima.

"Sve je bilo na najvećem mogućem nivou. Tribine su bile pune, naši navijači su došli u velikom broju da nas podrže, navijanje je bilo fer i korektno kako i treba da bude, pa smo se i mi igrači osjećali lijepo".

Vukotić je sa pet golova prvi strijelac lige, ima i četiri asistencije.

"Moram da budem zadovoljan zbog serije golova i asistencija, ali želim da budem još bolji kako bih doprinio timu što više", jasan je Vukotić.

Budućnost je jedini tim bez poraza u šampionatu.

"Nije bilo lako da se uigramo, ali mislim kako vrijeme odmiče da se sve više zbližavamo na terenu. Zato i mislim da svi zajedno možemo da budemo bolji, na kraju krajeva i moramo, jer Budućnost uvijek traži samo najbolje. I to svi mi znamo, jer smo svjesni veličina i značaja dresa koji nosimo".

Vukotić bi trebalo da se nađe na spisku selektora Roberta Prosinečkog za gostovanja Turskoj i Velsu u okviru Lige nacija.

Nije nerealno ni da debituje, nakon što je bio među rezervama u duelima sa Islandom u Rejkjaviku i Velsom u Nikšiću.

"Uvijek ću se sa velikim ponosom odazvati i dati cijelog sebe za dres sa državnim grbom, jer reprezentacija mora da bude privilegija. Naravno, na selektoru je da odluči da li zaslužujem poziv ili ne", zaključio je Vukotić.

Bonus video: