Dva gola i prekid u Madridu: Atletiko u nadoknadi izvukao bod

Atletiko Madrid - Real Madrid 1:1

4282 pregleda 0 komentar(a)
Korea proslavlja gol, Foto: Reuters
Korea proslavlja gol, Foto: Reuters

Dva gola, prekid, provokacije, tenzije, crveni karton... Madridski derbi nije razočarao, a na kraju nije bilo pobjednika - Atletiko i Real su na stadionu "Vanda Metrpolitano" igrali neriješeno (1:1) u 8. kolu La Lige.

Vodili su Madriđani od 64. minuta i pogotka Militaa, a onda je u sudijskoj nadoknadi Korea uspio da matira Kurtou i spriječi "merengese" da slave u gradskom dvoboju.

Meč je počeo šansom za Hulijana Alvaresa u 10. minutu, ali je Kurtoa zaustavio Argentinca, da bi sedam minuta kasnije Oblak dobro reagovao nakon udarca Valverdea.

Nakon toga je Grizman blokiran, Oblak je zaustavio Belingema, pa su poslije 45 minuta mreže mirovale.

Drugo poluvrijeme je počelo šansom za Rodriga, a nakon udarca Brazilca lopta je otišla pored stative.

U 64. minutu je Real poveo - Le Norman je faulirao Vinisijusa, a gosti dobili prekid. Modrić je kratko uposlio Brazilca, koji je izašao lako na kraj sa De Polom, ubacio loptu na drugu stativu, gdje je sam bio Militao, koji je matirao golmana "kolćonerosa".

Real Madrid
foto: Reuters

Pet minuta nakon gola Reala uslijedio je prekid - prvo je spiker sa razglasa apelovao da navijači ne bacaju predmete na teren, a onda je golman Reala, Kurtoa signalizirao arbitru da su ga navijači "kolćonerosa" gađali upaljačem i raznim drugim predmetima.

Real Madrid
foto: Reuters

Sudija je poručio igračima da odu u svlačionicu, a čak je temperamentni Dijego Simeone morao da smiruje domaće navijače.

Real Madrid
foto: Reuters

Poslije 15 minuta je meč nastavljen, a šansu nakon solo prodora nije iskoristio Vinisijus. Na drugoj strani je odgovorio Lino, dok je Endrik u kontri bio neprecizan.

Uslijedila je sudijska nadoknada, Grizman je u 91. minutu propustio priliku da savlada Kurtou, da bi u 96. postavljen konačan rezultat - Ridiger je zakasnio da postavi ofsajd zamku, Korea izašao ispred Kurtoe i uz dosta sreće ga savladao.

Nakon toga je crveni karton dobio Markos Ljorente, a onda je uslijedio kraj meča.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: