Jovetić u zeleno-bijeloj osmici: Mogu odmah da igram, želimo titulu, a nadam se da ću u januaru dočekati i Evropu

Crnogorski kapiten nakon potpisa za Omoniju dao i prvi intervju za klupsku televiziju

10322 pregleda 1 komentar(a)
Jovetić u dresu novog kluba, Foto: OMONOIA FC
Jovetić u dresu novog kluba, Foto: OMONOIA FC

Iz sunčane Atine u jednako sunčanu Nikoziju - crnogorski kapiten Stevan Jovetić okrenuo je novu stranicu karijere.

Nakon pet najačih liga, pa izazova u šampionatu Grčke, Jovetić je stigao u kiparsko prvenstvo - od danas je zvanično novi broj osam Omonije i želi odmah na teren, iako je nešto kasnije došao u klub.

"Mogu odmah da pomognem timu, već dva mjeseca sam u normalnom trenažnom procesu, igrao sam i za reprezentaciju Crne Gore, tako da se osjećam odlično", poručio je Jovetić za klupsku televiziju da je spreman.

Trener jedan od glavnih razloga dolaska

Omonija je jedan od velikana sa Kipra, uz APOEL najtrofejniji klub te zemlje, a Jovetićev trener u novom klubu biće Valdas Dambrauskas, koji je ranije vodio Ludogorec, Hajduk iz Splita, OFI sa Krita...

"Pričali smo prije mjesec, možda i više, pisao mi je mnogo i jedan je od glavnih razloga zašto sam ovdje. Zaista je želio da me dovede. Upoznao sam ga kada je vodio OFI, a ja igrao za Olimpijakos, tako da se znamo od ranije", objasnio je Jo-Jo.

Još jedan veliki razlog selidbe u "podijeljeni grad" bio je ugovor.

"Da, potpisao sam na dvije godine, što je veoma bitno za moju porodicu, jer nećemo morati da se selimo već nakon prve", ne krije Jovetić.

Jedno od pitanja bilo je koliko je do sada uspio da gleda novi klub.

"Odgledao sam nekoliko video snimaka Omonije, želio sam da pogledam i posljednju utakmicu, ali nije bilo prenosa na televiziji".

Šampionat Kipra sve jači

Kapiten "sokola" je naglasio da zaista srećan što je stigao u Omoniju.

"Čuo sam mnogo dobrih stvari o ovom klubu, pričao sam puno sa Dušanom Bakićem i Novicom Erakovićem, a oni su imali samo lijepe riječi o svemu. Prošlu sezonu sam proveo u Grčkoj, mislim da je ovdje veoma slično i to su razlozi zbog kojih sam se odlučio za Omoniju", objasnio je Jovetić.

Njegov novi klub nakon pet kola nalazi se na drugom mjestu u prvenstvu, sa bodom manje iza Pafosa, nesuđenog rivala Budućnosti u Ligi konferencije. Tu su i Aris iz Limasola, veliki rival APOEL...

"Rekao bih da šampionat Kipra sve više raste u odnosu na ranije godine", istakao je nekadašnji fudbaler Partizana, Fiorentine, Mančester sitija, Sevilje, Intera, Monaka, Herte...

Omoniju čekaju i evropski izazovi, ali kroz prvu fazu bez Jovetića.

"Dobra stvar je što klub igra Ligu konferencije - naravno, neću moći da igram do januara, ali vjerujem da će moji novi saigrači proći dalje i da ću im se pridružiti u nastavku takmičenja. Svakako očekuje nas i borba za titulu".

Šta je od Erakovića čuo o novom klubu?

"Naglasio mi je klub veoma dobro organizovan, da je liga sve bolja, da je život ovdje lijep - rekao je da me očekuje i stigao sam".

Osmica je moj prvi broj

U Partizanu i Mančester sitiju je nosio broj 35, u Fiorenitini osam, Interu i Monaku desetku, Sevilji 16, Herti 19, Olimpijakosu 22... Sada se ponovo vratio svojoj osmici.

"Kad sam počeo da igram fudbal to je bio moj prvi broj. Nosio sam ga u mlađim kategorijama Partizana, kasnije i u Fiorentini, kao i dugo u Crnoj Gori, gdje sam ga kasnije zamijenio desetkom. Ta dva broja su mi uvijek bila omiljena", objasnio je izbor broja u novom klubu Jovetić.

Omonija važi za najvoljeniji klub na Kipru, a šta Jovetić može da obeća navijačima sa "GSP stadiona".

"Kao i uvijek daću najbolje što mogu, mogu da očekuju golove, asistencije, da ću uživati u fudbalu, kao i da pomognem da osvojimo prvenstvo, možda i Kup", zaključio je Jovetić.

Bonus video: