INFOGRAFIK Arsenal lovi PSŽ, Zvezda u Milanu

Drugo kolo Lige šampiona u fudbalu: Mančester siti u Slovačkoj, Milan protiv Bajera, Inter dočekuje “crveno-bijele”

4288 pregleda 3 komentar(a)
Tobdžije na treningu pred PSŽ, Foto: Reuters
Tobdžije na treningu pred PSŽ, Foto: Reuters

Prvi dan drugog kola Lige šampiona u fudbalu donosi neke zanimljive duele - poput okršaja Arsenala i Pari Sen Žermena, Bajera i Milana, te gostovanja Crvene zvezde drugom velikanu iz Grada mode - Interu...

Arsenal je u Premijer ligi otvoreno “objavio rat” Mančester sitiju, a evropsku sezonu je otvorio remijem u Bergamu protiv Atalante. Nije bilo golova, londonski tim je dugo bio bolji rival, a onda ga je vjerovatno poraza spasao golman David Raja - prvo odbranjenim penalom Mateu Retegiju, a onda i bravurom iz odbitka.

Iza “tobdžija” je težak meč sa Lesterom (4:2) u kojem su uprkos velikoj dominaciji jurili trijumf sve do sudijske nadoknade.

- Težak raspored ne smije da nas remeti. Pravili smo tim za ovakav ritam i bićemo spremni za PSŽ - rekao je menadžer Arsenala Mikel Arteta.

Liga šampiona grafik
foto: Graphic News

Nova Liga šampiona je puna izazova, poručuje baskijski stručnjak.

- Liga šampiona je veliko takmičenje, to se ne mijenja. Uvijek morate da se dokazujete, ali sada je nešto drugačije - mislim da je prva sezona u novom formatu izazovnija za sve nas, ali jedno se ne mijenja - u svakom kolu igrate protiv velikih ekipa - jasan je Arteta.

PSŽ je jedan od takvih timova.

- Sjajan rival, odlično vođen i sa jasnom idejom kako želi da igra. PSŽ hoće da dominira, ali isto planiramo i mi - kazao je Arteta.

“Sveci” su u sedam mečeva ove sezone u Ligi 1 i Ligi šampiona upisali šest pobjeda i remi. U prvoj rundi su na svom terenu savladali Đironu 1:0, i to bizarnim autogolom golmana katalonske ekipe.

Parižani na “Emirejts” (21 sat) dolaze u dobroj formi, ali je najavu derbija obilježila navodna svađa Enrikea i Usmana Dembelea. Napadač je izbačen iz tima, nije ni otputovao u London...

- Neću da pravim sagu od svega ovoga. Jednostavno je - moraju da se poštuju obaveze prema timu. Želio sam da uradim najbolju stvar za tim, Dembele zato nije sa nama. Nije bilo nikakve svađe - jasan je Enrike.

Mateo Darmijan i nerazuri napadju zvezdu
Mateo Darmijan i nerazuri napadju zvezdufoto: Reuters

Inter je u prvoj rundi odigrao bez golova sa Mančester sitijem, a večeras je apsolutni favorit protiv Zvezde.

- U Ligi šampiona ne smijete da potcijenite nijednu utakmicu. Još ne izgledamo onako kako želimo ove sezone, pravimo dosta grešaka, ali radimo na tome da ih ispravimo - rekao je trener prvaka Italije Simone Inzagi.

Milan je oživio pobjedom u derbiju nad Interom, potom je deklasirao Leće našeg Nikole Krstovića, a sada želi prve bodove i u Ligi šampiona - čeka ga težak posao u Leverkuzenu protiv Bajera. Siti gostuje Slovanu u Bratislavi i očekuje se rutinsko odrađivanje posla, baš kao i u duelu Barselone i Jang bojsa.

Bonus video: