Dečić čeka Sutjesku, Peković: Zanimljiva i teška utakmica; Savović: Slijedi period sa težim protivnicima

Dečić AdmiralBet sjutra (18) dočekuje Sutjesku u 10. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige

2257 pregleda 0 komentar(a)
Vasko Kalezić, Foto: FSCG
Vasko Kalezić, Foto: FSCG

Prvi krug MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige je završen, a aktuelni šampion, Dečić AdmiralBet ima osam bodova manje od lidera, Budućnosti.

Ekipa Milorada Pekovića je u prethodnom kolu izgubila upravo od Podgoričana (2:0), a sjutra je (18) u 10. kolu očekuje meč sa Sutjeskom, takođe na domaćem terenu.

"Očekuje nas zanimljiva i teška utakmica jer mi i Sutjeska poslije poraza iz prethodnog kola želimo da popravimo utisak. Imamo problema sa povredama i kartonima, ali i poseban motiv i želju da osvojimo prve bodove pred domaćim navijačima", rekao je u najavi meča trener Dečića, Milorad Peković.

Peković
Pekovićfoto: FSCG

Sutjeska je u prethodnom kolu izgubila u Bijelom Polju od Jedinstva (2:0).

"Slijedi period sa težim protivnicima na papiru, ali i realno gledano. U našoj ligi ne mora da znači razlika u kvalitetu i pojedinačno. Mislim da može voljom, željom i angažovanjem da se napravi dobar rezultat i protiv protivnika koji je favorit na papiru", rekao je Milija Savović, trener Sutjeske, koju nakon Dečića očekuje derbi protiv Budućnosti.

Milija Savović
foto: FSCG

Ofanzivac Nikšićana, Vasko Kalezić sa pet pogodaka dijeli prvo mjesto liste strijelaca sa fudbalerom Budućnosti Milanom Vukotićem.

"Sutjeska uvijek ide na pobjedu. Dečić je dobra ekipa, ima dobre individualace. Moramo da zaboravimo poraz u Bijelom Polju - imali smo dobrih, ali i loših stvari, koje su naš koštale bodova. Očekuje nas lijep ambijent u Tuzima, dobar teren... Moramo da odigramo što agresivnije, da hrabrom igrom dođemo do bodova. Nadam se da ćemo u nastavku upisati što više pobjeda, kako bismo napredovali na tabeli", poručio je Kalezić.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: