Šampion mora da se vadi, Otrant za prekid crnog niza

MeridianBet Prva fudbalska liga: Dečić dočekuje Sutjesku, odgođen meč Petrovca i Budućnosti

3573 pregleda 56 reakcija 1 komentar(a)
Tuzani su pod imperativom pobjede protiv Sutjeske, Foto: Facebook/FK Dečić
Tuzani su pod imperativom pobjede protiv Sutjeske, Foto: Facebook/FK Dečić

Fudbaleri Dečič AdmiralBeta su prije pet dana porazom od Budućnosti izgubili korak u borbi za titulu, pa poslije devet kola kasne čak osam bodova za Podgoričanima koji čuvaju prvo mjesto na tabeli MeridianBet Prve lige.

Novi neuspjeh bi stvorio dodatni problem i nema dileme da je pred večerašnji duel šampiona protiv Sutjeske (18 sati) pritisak na strani Tuzana - možda prvi put ove sezone je pobjeda imperativ za tim Milorada Pekovića.

- Očekuje nas teška utakmica jer i mi i Sutjeska poslije poraza iz prethodnog kola želimo da popravimo utisak. Imamo problema sa povredama i kartonima, ali i motiv i želju da osvojimo prve bodove pred svojim navijačima - rekao je Peković.

Dečić je konačno zaigrao na svom stadionu u prošlom kolu protiv Budućnosti, ali je tim Ivana Brnovića pokvario veliku noć u Tuzima i slavio 2:0 golovima Milana Vukotića. Sada prvak mora da se vadi protiv ekipe koja drži sredinu tabele - Sutjeska je u prvih devet kola upisala po tri pobjede, remija i poraza, a ima i gotovo identičnu gol-razliku (12:11). Sve to pred tri veoma teške utakmice - protiv Dečića, Budućnosti i Petrovca.

- Slijedi period u kojem se sastajemo sa objektivno težim rivalima. Dečić je jedan od njih, u pitanju je aktuelni šampion, ali mislim da je u ovoj ligi razlika u kvalitetu ne prevelika i da imamo svoju šansu. Možemo do dobrog rezultata u Tuzima, iako je rival na papiru favorit - kazao je trener Nikšićana Milija Savović.

Optimista je i Vasko Kalezić, ofanzivac Sutjeske, koji želi da se njegov tim vrati na pobjednički put poslije poraza od Jedinstva France.

- Sutjeska uvijek ide na pobjedu. Dečić je odlična ekipa, sa nekoliko dobrih individualaca, a mi treba da izvučemo pouke iz poraza u Bijelom Polju. Biće lijep ambijent u Tuzima, mislim da ćemo biti agresivni na dobrom terenu i da hrabrom igrom možemo da dođemo do bodova - poručio je Kalezić.

Debitant Otrant Olimpik nije slavio već šest kola (od 17. avgusta) i seriju želi da prekine protiv fenjeraša Mornara. Duel na Trening kampu FSCG na Starom aerodromu počinje od 16 sati, u istom terminu su i mečevi Jezero - Bokelj SBBet i Jedinstvo - Arsenal. Odgođen je meč Petrovca i Budućnosti zbog obaveza omladinaca podgoričkog kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

PAROVI 10. KOLA

OTRANT OLIMPIK - MORNAR 16.00

Sudija: Branko Odalović (Nikšić)

JEZERO - BOKELJ SBBET 16.00

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

JEDINSTVO FRANCA - ARSENAL 16.00

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

DEČIĆ ADMIRALBET - SUTJESKA 18.00

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

ODGOĐENO

PETROVAC - BUDUĆNOST

Standings provided by Sofascore

Bonus video: