Kad i 0:0 nisu dosadni - remi Dečića i Sutjeske; Mornar "okrenuo" komšije, Jedinstvo bolje od Arsenala

Odigrane četiri utakmice 10. kola Meridianbet 1. CFL - šampion ostaje na velikoj udaljenosti od lidera Budućnosti

21268 pregleda 2 komentar(a)
Na renoviranom stadionu Dečića u samo nekoliko dana odigrala su se dva derbija, Foto: FSCG
Na renoviranom stadionu Dečića u samo nekoliko dana odigrala su se dva derbija, Foto: FSCG
Ažurirano: 02.10.2024. 20:20h

Spuštenih gardova, otvoreno sa obje strane i sa dobrim intenzitetom za naše prilike... Ali na kraju mreže se nisu tresle u derbiju 10. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige: Dečić Admirabet - Sutjeska 0:0.

Momci Milije Savovića su bolje ušli u meč, dvadesetak minuta držali loptu, vršili pritisak i prijetili preko Ivana Vukčevića i Dragana Miranovića.

Iz dobre igre gostiju stigle su i prve opasne šanse za domaćina - Ognjen Stijepović je pogodio prečku, a nakon makazica Žarka Tomaševića Nikšićani su se spašavali sa gol-linije.

Sličan ritam donijelo je i drugo poluvrijeme.

Na jednoj strani prijetili su Draško Božović, Bojan Matić i Vuk Striković, a na drugoj Vukčević i Jovan Mirković su u istom napadu "zagrijali" sjajnog Igora Nikića, odličan pokušaj imao je i Vasko Kalezić, kao i Ognjen Đinović čiju akciju je prekinula sumnjiva ofsajd pozicija.

Novi remi ostavlja šampiona i ekipu Milorada Pekovića na minus sedam u odnosu na Budućnost, uz potencijalnih i 10 razlike ukoliko lider slavi u odgođenom meču sa Petrovcem.

Prije utakmice koja bi trebalo da obilježi dan, odigrana su tri duela - super važnu pobjedu, golovima u 84. i 86. minutu, upisao je Mornar, dok je dobar fudbal u Bijelom Polju donio meč između Jedinistvo France i Arsenala (3:2).

Mreže se nisu tresle u Beranama, gdje su Jezero i Bokelj SBbet podijelili bodove.

Mornar pobjegao sa dna

Mornar je tokom ljeta oduševio u Evropi, ali nakon toga nije uspio da se na pravi način vrati u domaću realnost, pa je u desetoj rundi stigao tek do druge pobjede - protiv komšija Otrant-Olimpika (2:1).

Zahvaljujuću trijumfu u primorskom okršaju odigranom na Starom aerodromu momci Zorana Đuraškovića pobjegli su sa dna tabele.

A, činilo se dugo da će to biti još jedan sumoran dan za "mornare", kada je u 12. minutu Kuštrim Gaši odlično pronašao Valentina Rudovića, a on jakim i preciznim udarcem doveo Otrant u vođstvo.

Dugo je ekipa Dejana Vukićevića čuvala vođstvo, a onda su Aleksandar Vujačić i kapiten Andrija Kaluđerović efektnim golom za dva minuta "okrenuli" komšije - za velika tri boda pred nastavak prvenstva.

Za Otrant se tako nastavlja "crna serija", pošto je novajlija u prvoligaškom društvu bez trijumfa već sedam kola, tačnije od 17. avgusta i pobjede protiv Jezera.

Upravo je klub iz Plava novi "fenjeraš" nakon današnjeg remija protiv Bokelja.

Pet golova, crveni karton, povrede i pobjeda Jedinstva

Jedan od uzbudljivijih mečeva ove sezone odigran je u Bijelom Polju, a donio je pet golova, crveni karton i povrede zbog kojih su dva puta ulazila vozila hitne pomoći.

Najprije je Armin Imamović nakon udarca u glavu završio u bolnici, a nešto kasnije iz istog razloga stadion u Bijelom Polju napustio je i Marko Merdović.

Arsenal je poveo iz penala za kojeg Tivćani u prvom trenutku nisu bili ni svjesni da je sviran, pošto su nakon zvižduka sudije Miloša Bešovića krenuli da se vraćaju u odbranu. Ipak, arbitar je vidio ruku jednog od domaćih igrača, a sa bijele tačke nije pogriješio kapiten Ćetko Manojlović.

Već u 18. minutu stigao je odgovor Bjelopoljaca, kada je lijepu akciju Jedinstva još ljepšim udarcem sa ivice kaznenog prostora završio Medo Juković, da bi Bjelopoljci preko vječnog golgetera Žarka Koraća i Arsenija Čepića već do poluvremena imali 3:1.

Činilo se da je sve gotovo u 64. minutu kada je crveni karton dobio vezista Arsenala, Hulijan Montenegro, ali momci iz Tivta se nisu predavali, pa su preko Šalete Kordića u 80. uspjeli i da zaprijete... Ipak, Jedinstvo je do kraja znalo da sačuva 3:2.

Osim duela u Tuzima, deseta runda je trebalo da donese i derbi između Petrovca i Budućnosti, ali je taj meč odgođen kako bi omladinski tim podgoričkog tima bio pojačan prvotimcima trenutnog lidera 1. CFL.

MERIDIANBET 1. CFL, 10. KOLO

DEČIĆ ADMIRALBET - SUTJESKA 0:0

OTRANT OLIMPIK - MORNAR 1:2

Valentin Rudović 12 - Aleksandar Vujačić 84, Andrija Kaluđerović 86.

JEDINSTVO FRANCA - ARSENAL 3:2

Medo Juković 18, Žarko Korać 27, Arsenije Čepić 43 - Ćetko Manojlović pen. 6, Šaleta Kordić 80.

Crveni karton: Hulijan Montenegro (Arsenal) u 64.

JEZERO - BOKELJ SBBET 0:0

ODGOĐENO

PETROVAC - BUDUĆNOST

Standings provided by Sofascore

Bonus video: