Junajted posrće, Ten Hag nije uzrujan: Sudite mi na kraju sezone, mi smo u procesu

"Crveni đavoli" na osam utakmica u Premijer ligi i Ligi Evrope ove sezone imaju samo dvije pobjede, 13. su na tabeli u Engleskoj

4999 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester junajted nastavlja da posrće, ekipa svakom novom utakmicom, bilo evropskom, bilo u Premijer ligi, kao da gubi identitet, ali to kao da ne dotiče trenera Erika ten Haga.

"Sudite nam na kraju sezone", rekao je nakon još jednog "problematičnog" izdanja protiv Porta u Ligi Evrope (3:3).

Ten Hag je, dakle, siguran da će dočekati kraj sezone na klupi.

Junajted je 13. na tabeli Premijer lige, na šest utakmica osvojio je svega sedam bodova, doživio je čak tri poraza (više imaju samo Vulverhempton, Sautempton i Everton), a nema pobjedu ni nakon dva kola u Ligi Evrope - dva remija.

"Đavoli" su čudom izbjegli poraz sinoć u Portu, uprkos vođstvu 2:0 gubili su 3:2 i imali igrača manje, izjednačili su u nadoknadi iz prekida golom Megvajera.

„Nemojte nam suditi u ovom trenutku, sudite nam na kraju sezone. U procesu smo, napredovaćemo. Imali smo dvije sezone u kojima smo stigli do finala, nastavićemo da se borimo”, kazao je Ten Hag.

Trijumfom u FA Kupu u maju Holanđanin se očigledno izborio za povjerenje uprave kluba i "kupio" sebi barem još jednu sezonu na klupi, no pitanje je koliko će gazda jednog od najvećih klubova na svijetu imati povjerenja.

Ten Hag u međuvremenu nastavlja da "iritira" navijače, medije, čak i nekim sitnim detaljima.

Njegovu odluku da protiv Porta, na primjer, zamijeni Markusa Rašforda na poluvremenu, i to pošto je dao gol, asistirao, čini se - napokon pronašao ritam, pojedini novinari u Engleskoj ocijenili su kao "najgoru" u Ten Hagovoj eri.

"Povreda? Ne, Rašford se osjeća odlično. Moramo da rotiramo, zato je ostao u svlačionici", objasnio je.

Bonus video: