Osam utakmica kazne za Osmajića, moraće da plati i 15 hiljada funti

Žestoka kazna Fudbalske asocijacije Engleske, koja je sankcionisala crnogorskog internacionalca zbog ujedanja protivničkog igrača

12388 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Crnogorski internacionalac i napadač Prestona Milutin Osmajić kažnjen je osam utakmica neigranja zbog toga što je na utakmici protiv Blekburna ujeo protivničkog fudbalera Ovena Beka.

Osmajić je, takođe, kažnjen i nočano sa 15 hiljada funti od strane Fudbalske asocijacije Engleske.

Incident se dogodio 22. septembra, na meču koji je završen 0:0.

Bek je dobio crveni karton zbog odgurivanja rivala, ali je Osmajić u namjeri da zaštiti saigrača tražio svoju pravdu - i uradio je to impulsivno, zbog čega će morati da pauzira više od mjesec.

Ističući sankcije, portparol Fudbalske asocijacije Engleske kazao: „

"Napadač je priznao da je počinio nasilničko ponašanje u 87. minutu meča tako što je ugrizao protivnika. Nezavisna regulatorna komisija uvela mu je sankcije nakon saslušanja. Njegovi pisani razlozi bit će objavljeni u dogledno vrijeme".

Osmajić je tako prošao tek nešto bolje od Luisa Suaresa, koji je 2013. kažnjen devet mečeva zbog ugriza na ramenu Branislava Ivanovića.

Ova kazne se ne odnosi na utakmice reprezentacije, već samo za takmičenja pod okriljem FA Engleske, pa će se Osmajić staviti na raspolaganje Robertu Prosinečkom za oktobarske duele u Ligi nacija protiv Turske i Velsa u gostima.

Osmajić je prije dva dana, u posljednjem meču prije suspenzije, dva puta pogodio mrežu Votforda u pobjedi Prestona 3:0.

Bonus video: