Konte i Lukaku su učinili da Vezuv ponovo ključa: Napoli sa vrha ide na novu pauzu

Šampion iz 2023. u 7. kolu Serije A bolji od Koma

3395 pregleda 0 komentar(a)
Romelu Lukaku je upisao novi gol i dvije asistencije, Foto: Reuters
Romelu Lukaku je upisao novi gol i dvije asistencije, Foto: Reuters

Bio je šampion sa Juventusom, Čelsijem i Interom, a Napulj nakon sumorne sezone ponovo ključa zahvaljujući njemu.

Antonio Konte i Napoli nastavljaju sa sjajnim partijama na startu sezone - nova tri boda tim sa "Dijega Armanda Maradone" upisao je protiv Koma (3:1) i tako sačuvao mjesto na vrhu pred novu pauzu u Seriji A.

Ispod Vezuva je proključalo već nakon 26 sekudni kada je Skot Mektominej lijepim golom iskoristio asistenciju Romelua Lukakua.

Napoli na posljednja tri meča nije primio gol, ali ovog puta je kapitulirao od novajlije u italijanskoj eliti - Gabrijel Strefeca izjednačio je u finišu prvog poluvremena.

Nije to poremetilo ekipu iz Napulja, strpljivo je čekala šansu, a do novog vođstva došla je preko momka koji najbolje igra upravo kod Kontea - Lukaku je pogodio za 2:1 iz penala u 53. minutu.

I kod pogotka za konačnih 3:1 ključan je bio napadač iz Belgije - asistencijom u stilu majstora sa sredine terena pronašao je Davida Nereša koji nije pogriješio.

Meč na jugu otvorio je sedmu rundu Serije A, koja večeras (20.45h) donosi još jedan meč - na "Bentegodiju" će se sastati komšije Verona i Venecija.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: