Luis Suares: Bjelsa nas je podijelio

Legendarni urugvajski napadač govorio o lošem odnosu sa selektorom zbog kojeg je odlučio da se povuče

9365 pregleda 0 komentar(a)
Zbog Bjelse je napustio Urugvaj: Luis Suares, Foto: JOHN SIBLEY
Zbog Bjelse je napustio Urugvaj: Luis Suares, Foto: JOHN SIBLEY

Luis Suares je u karijeri osvojio sve, proslavio se u dresu Barselone, blistao je i sa reprezentacijom Urugvaja - dao je mnogo važnih golova u nacionalnom timu, stekao status legende, a na kraju karijere je u dresu “urusa” doživio da bude ponižen.

To je popularni Pistolero otkrio u razgovoru sa tamošnjim medijima i za loše stanje u selekciji kojoj je dao sve što je imao okrivio je - selektora Marsela Bjelsu.

- Sada poslije određenog vremena mogu da poručim navijačima: ako nešto bude krenulo po zlu, nemojte da za to krivite igrače - rekao je Suares.

Bjelsa, kojeg u svijetu fudbala zovu Ludak, poznat je kao trener-fanatik, stručnjak specifičnog stila ponašanja i koji drži do discipline. To je, naravno, želio da sprovede i u Urugvaju... Suares se prije manje od mjesec oprostio od reprezentacije uz poruku:

- Imam svoje razloge. Teško je - kazao je tada Suares.

Sada je bio konkretan, pa je u TV emisiji “De fútbol se habla así” otkrio da u trening kampu nacionalnog tima postoje nova pravila i po njima zaposleni ne smiju da kažu “zdravo” igračima. To do dolaska Bjelse nije bio slučaj, a kola su nizbrdo krenula definitivno tokom Kupa Amerike.

- Bilo je situacija koje su me zaboljele, ali nisam o tome želio da govorim javno zbog atmosfere unutar tima. Imali smo problema, više igrača je održalo sastanak kako bismo pokušali da popravimo neke stvari. Konkretno, smatrali da relacija sa selektorom treba da bude takva da nas on makar pozdravi kada se sretnemo. Nikada to nije radio - istakao je Suares.

- Bjelsa na pres konferencijama govori lijepe stvari, a kad smo bili u Njujorku nam je zabranio da pozdravimo navijače koji su tu zbog nas. Suprotstavio sam mu se i rekao da ćemo to ipak da uradimo. Kasnije smo imali razgovor od pet minuta, ja sam bio tu u ime igrača, a on mi je na kraju razgovora samo rekao: “Hvala lijepo”. Nije lako funkcionisati u takvom okruženju, u Urugvaju je uvijek bilo drugačije, veselije... Sve ovo govorim da ljudi sjutra, kada ne bude išlo kako treba, ne krive igrače. Bjelsa ih je podijelio i zato je stanje ovakvo kakvo jeste - zaključio je strijelac 69 golova u dresu Urugvaja.

Bonus video: