Pogba: Jedva čekam da se vratim na teren; Italijanski mediji: Pitanje je da li će to biti u dresu Juventusa

Pogbi suspenzija smanjena na 18 mjeseci, početkom 2025. godine će se vratiti na teren

3936 pregleda 0 komentar(a)
Pol Pogba, Foto: Reuters
Pol Pogba, Foto: Reuters

Nakon što mu, početkom 2025. godine, istekne suspenzija Pol Pogba će moći da se vrati na teren, ali je pitanje da li će to biti u dresu Juventusa.

Pogbi je krajem februara izrečena suspenzija od četiri godine zbog kršenja antidoping pravila, ali je juče objavljeno da je kazna smanjena na 18 mjeseci. To znači da će se vezista početkom godine vratiti treninzima, a da će u konkurenciji za utakmice biti u martu 2025. godine.

Mediji na Apeninima su objavili da čelnici Juventusa razmatraju mogućnost da se rastanu sa Pogbom i prije isteka ugovora, koji važi do 2026. godine. Problem je Pogbina plata, budući da Francuz godišnje zarađuje 10 miliona eura, što bi u ovom trenutku bilo opterećenje za budžet kluba iz Torina.

Mediji takođe podsjećaju da je Pogba tokom suspenzije mjesečno zarađivao dvije hiljade eura.

Jedna od opcija je sporazumni raskid ugovora, budući da je pitanje i da li bi Pogba u ekipi imao zapaženu ulogu, ali i minutažu. Zbog toga postoji mogućnost da dođe do razlaza.

Pogba se oglasio nakon što mu je smanjena kazna, a poručio je da jedva čeka da se vrati na teren.

"Konačno, kraj noćne more. Radujem se, jer ću ponovo moći da slijedim svoje snove. Uvijek sam govorio da nisam namjerno prekršio pravila Svjetske antidoping agencije. Igram pošteno i ovim putem želim da se zahvalim Sudu za sportsku arbitražu, koji je čuo moje objašnjenje. Ovo je bio veoma uznemirujući period u mom životu. Hvala vam za ljubav i podršku koju ste mi pružili tokom ovog perioda. Jedva čekam da se vratim na teren", poručio je Pogba.

Fudbaler Juventusa je prvo u septembru prošle godine pao na doping testu, da bi na ponovljenom testiranju ponovo bio pozitivan na testosteron, zbog čega je u februaru uslijedila suspenzija, koja je juče smanjena na 18 mjeseci.

Bonus video: