Gvardiola: Premijer liga je odbila naš zahtjev, hvala im

Mančester siti tražio od Premijer lige da im odloži prva dva kola naredne sezone

2674 pregleda 2 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters

Menadžer Mančester sitija, Pep Gvardiola kazao je da je Premijer liga odbila zahtjev kluba da odloži prve dvije utakmice naredne sezone, zbog obaveza na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Svjetsko prvenstvo za klubove je na programu od 15. juna do 13. jula naredne godine u SAD, a osim Mančester sitija i Čelsi je obezbijedio učešće na ovom turniru, kada je riječ o timovima iz Premijer lige.

„Klub je zamolio Premijer ligu da nam odloži dvije utakmice, kako bismo mogli da se odmorimo poslije Svjetskog prvenstva za klubove, ali nam to nije dozvoljeno. Puno im hvala. Oni ne žele da odlože ove utakmice", rekao je Gvardiola.

Fudbalski kalendar zabrinjava sve veći broj igrača i trenera.

I ranije su se fudbaleri Mančester sitija žalili na kalendar. Prvo Rodri, koji se povrijedio, pa je završio sezonu, a onda i Bernardo Silva.

"Više utakmica u Ligi nacija, Još dvije utakmice u grupnoj fazi Lige šampiona. Ako se ne kvalifikujete direktno u osminu finala, morate odigrati još dvije utakmice plej-ofa. Nije lako, pogotovo onima koji žive u inostranstvu. Malo vremena provodim sa porodicom i prijateljima. To je dio mog posla, ali imamo ogroman broj utakmica", rekao je Silva.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: