„Vila park” posljednja stanica za Ten Haga?

Sve više buke oko “Old traforda”, Mančester junajted bi u slučaju neuspjeha protiv Aston Vile (nedjelja) trebalo da smijeni menadžera Erika ten Haga

3264 pregleda 0 komentar(a)
Djeluje da je odlazak samo pitanje dana: Erik ten Hag, Foto: Reuters
Djeluje da je odlazak samo pitanje dana: Erik ten Hag, Foto: Reuters

Da nije bilo reakcije u Portugalu i gola Harija Megvajera za remi protiv Porta (3:3), veliko je pitanje da li bi Erik ten Hag dočekao vikend kao menadžer Mančester junajteda.

Ovako, nakon remija u Ligi Evrope koji je stigao uprkos tome što je Junajted gubio i imao igrača manje, Holanđanin je i dalje na klupi - i dalje ima povjerenje, mada je ono ozbiljno narušeno nakon poraza od Totenhema u Premijer ligi u prošlom kolu.

Ostrvski mediji navode da je Ten Hag izolovan, da sve manje komunicira sa čelnicima kluba, da je izgubio i autoritet u svlačionici, a čini se i da je najvažnija vijest to da se od njega distancirao i ser Aleks Ferguson.

Čuveni Škot je svih ovih godina iz sjenke pomagao da se donose krupne odluke, tabloidi iz Velike Britanije sada napominju da ni on više ne vjeruje u Ten Haga. A to bi valjda trebalo da znači samo jedno - bivšem treneru Ajaksa su dani odbrojani.

No, činjenica je da je Ten Hag još na čelu “crvenih đavola”, još može da utiče na situaciju, ali suština je da više niko ne vjeruje da može da je okrene u svoju korist. Ten Hag se, ipak, ne predaje.

- Ne treba da nam se sudi na osnovu trenutka u kojem se sada nalazimo, a koji sigurno nije dobar. Ovo je proces, budite strpljivi. Moramo da se razvijemo kao tim. Radimo na tome i napredujemo. Borićemo se i sudite nam na kraju sezone - rekao je Ten Hag, koji je počeo treću sezonu na klupi Junajteda.

Meč istine bi mogao da bude već sjutra, i to na terenu na kojem niko ne može unaprijed da računa na bodove - Junajted gostuje Aston Vili, koja je u srijedu na “Vila parku” srušila Bajern.

- Gostujemo timu koji je imao dan više za odmor - poručio je Ten Hag.

Junajted je na stadionu “Dragao” vodio 2:0, onda u svom stilu dozvolio da Porto preokrene na 3:2. Kada je Bruno Fernandeš dobio crveni karton izgledalo je da će “đavoli” da potonu, ali Megvajer je mislio drugačije - pogodio je za 3:3 i vjerovatno sačuvao Ten Haga.

- Igrači u modernom fudbalu žele da vide malo više strasti kod trenera. Moraju da osjete da je trener uz njih, da je spreman da se bori sa njima. Erik je gledajući taktički dio među najboljima, ali nema u njemu vatre da bi stajao pored aut linije - rekao je bivši napadač Benu Mekarti.

Nije se to svidjelo menadžeru Junajteda, odgovorio je kako je nemoguće “bez vatre osvajati trofeje”, ali naredni dani daće odgovor na pitanje koliko je u stvari vrelo u kišnom Mančesteru i koliko je Ten Hag blizu ili daleko od otkaza. Mogao bi da mu presudi Unai Emeri...

Svi se tako spremaju za odlazak Ten Haga, pa se uveliko spekuliše o tome ko bi mogao da ga naslijedi. Slobodan je, na primjer, Masimilijano Alegri koji odavno sebe sprema za izazov zvani Premijer liga, pominje se da je ozbiljan kandidat Garet Sautgejt. U igri je i ime Simonea Inzagija, trenera Intera, koji bi mogao da postane interesantan na ljeto...

Bonus video: