Saka i Kovačić za miran vikend favorita: Arsenal i Siti preokretima odgovorili Liverpulu

Brentford u goleadi bolji od Vulverhemptona - 5:3

3402 pregleda 0 komentar(a)
Bukajo Saka je imao gol i dvije asistencije, Foto: Reuters
Bukajo Saka je imao gol i dvije asistencije, Foto: Reuters

Tri favorita za titulu prvaka Engleske su odradili posao u sedmom kolu Premijer lige.

Liverpul je golom Dioga Žote savladao Kristal Palas 1:0, a odgovor je stigao od Arsenala i Mančester sitija - koji su do trijumfa stigli nakon preokreta.

Tim Mikela Artete je imao problema sa Sautemptonom na „Emirejtsu”, bio je u minusu od početka drugog poluvremena, ali je razliku napravio Bukajo Saka.

Imao je dvije asistencije kod golova Kaiju Havercu i Gabrijelu Martineliju (upisao ih je sedam ove sezone), a onda je i zatresao mrežu „svetaca” za konačnih 3:1.

Bila je to Arsenalova 400. pobjeda u Premijer ligi na svom terenu, uspješniji je samo Mančester junajted sa 428.

Liverpul je na 18 bodova (jedini poraz je doživio od Notingem foresta), Arsenal ima 17, koliko i Siti nakon što je nekako izašao na kraj sa Fulamom - 3:2.

„Kotidžersi” su poveli u prvom dijelu na „Etihadu” - gol Andreasa Pereire uz magičnu asistenciju aula Himenesa, Adama Traore je propustio veliku šansu za 2:0, a onda je šampion pokazao zašto je šampion.

Mateo Kovačić je bio dvostruki strijelac, na sigurnih 3:1 je „građane” desetak minuta prije kraja odveo na efektan način Žeremi Doku, a poraz gostiju iz Londona je ublažio Rodrigo Muniz u 89.

Vest Hem je deklasirao Ipsvič (4:1), Lester je na „King Paueru” bio bolji od Bornmuta (1:0), dok je prava goleada viđena u duelu Brentforda i Vulverhemptona. Domaćin je slavio 5:3, nakon što je plus dva (4:2) imao već na poluvremenu...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: