Real se oglasio: Karvahal završio sezonu nakon teške povrede

Karvahal se povrijedio na utakmici sa Viljarealom

4870 pregleda 0 komentar(a)
Karvahal na utakmici sa Viljarealom, Foto: Reuters
Karvahal na utakmici sa Viljarealom, Foto: Reuters

Fudbaler Real Madrida, Dani Karvahal pauziraće minimum 10 mjeseci, nakon što je sinoć na utakmici sa Viljarealom povrijedio koljeno.

Španski fudbaler se povrijedio u samom finišu meča u Madridu, a Real je u saopštenju naveo da je u pitanju kidanje ligamenata.

"Nakon odrađenih pregleda koje je obavila naša ljekarska služba, Daniju Karvahalu je dijagnostikovana ruptura prednjeg ukrštenog ligamenta, ruptura spoljašnjeg kolateralnog ligamenta i ruptura tetive desne noge. On će narednih dana biti operisan", saopšteno je iz Reala.

Ovo znači da će Karvahal pauzirati minimum 10 mjeseci, što znači da je završio sezonu.

Ali, doktor Gonzales, medicinski ekspret je u razgovoru za španski "As" istakao da je nakon ovakve povrede sportistima potreban oporavak od oko godinu dana.

"O tome koliko će Karvahal pauzirati, zavisiće najviše od oporavka prednjeg ukrštenog ligamenta, jer su dvije ostale povrede manje ozbiljne. Ali, kod oporavka od ovakvih povreda je potrebno strpljenje. Kako bi se igrač vratio na nivo na kojem je bio, potrebna mu je barem godina oporavka i rehabilitacije", rekao je Gonzales za "As".

Real je sinoć slavio 2:0.

Bonus video: