Junajtedu bod za najgori start u istoriji Premijer lige, „šumari” zaustavili Čelsi, Totenhem izgubio nakon 2:0

Nula u Birmingemu, Notingem forest s igračem manje bio blizu podviga na „Stamford bridžu”

4799 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 06.10.2024. 19:27h

Mančester junajted je na debakl u duelu sa Totenhemom odgovorio sa dva gostujuća remija, ali ostaje pitanje da li to zadovoljava epitete čelnika kluba, pa će naredni dani - tokom reprezentativne pauze - dati odgovor na pitanje da li je Erik ten Hag završio misiju na „Old trafordu”.

Nakon Porta u Ligi Evrope (3:3), „đavoli” su osvojili bod na još jednom vrućem terenu - u Premijer ligi su odigrali bez golova protiv Aston Vile.

Unai Emeri je često znao da spotakne favorite, pred ovaj duel se Viola profilisala kao tim koji je bliži pobjedi, ali na terenu „Vila parka” je manje-više sve bilo izjednačeno. Šanse su imali i jedni i drugi, čak je i Junajted bio za nijansu opasniji rival...

"Nedostajalo nam je svježine, ali i nekoliko povrijeđenih igrača. Nije ovo dobar, ali nije ni loš rezultat - mislim da je realan", rekao je Emeri.

„Lavovi” su tako remizirali drugi put u nizu u šampionatu i sada su peti na tabeli, dok je Junajted daleko ispod - ima osam bodova, sa svega pet datih pogodaka u dosadašnjih sedam rundi. I to mu je najgori start u istoriji Premijer lige.

„Kontrolisali smo utakmicu. Imali smo balans u igri, dobro smo se branili i stvorili nekoliko dobrih šansi - pogodili smo i prečku. Imali smo nekih loših izdanja, ali ovo je četvrta utakmica u kojoj nismo primili gol”, kazao je Ten Hag.

A Čelsi je niz od tri pobjede prekinuo protiv neugodnog Notingem foresta - bilo je 1:1 na „Stamford bridžu”.

Poveli su „šumari” golom Krisa Vuda početkom drugog poluvremena, poravnao je odmah potom Noni Madueke, a onda su se narednih gotovo 50 minuta šanse smjenjivale kao na traci.

Mogao je da slavi Čelsi, ali i Forest koji je od 78. igrao sa desetoricom zbog isključenja Džejmsa Vord-Prausa.

Posljednju veliku priliku su imali gosti, ali je golman Robert Sančes u 104. minutu maestralno odbranio šut glavom Žote Silve.

Podvig je napravio Brajton koji je srušio Totenhem (3:2) iako je imao dva gola minusa na poluvremenu - nakon što su pogađali Brenan Džonson i Džejms Madison.

U nastavku su Sparsi postali žrtve sopstvenog tempa i igre na gol više, pa su kapitulirali tri puta - Jankuba Minte, Žoržinio Ruter i Danil Velbek su u periodu od 48. do 66. minuta režirali veliki preokret.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: