Robert Levandovski je najbolji strijelac u Evropi, Flik: Ovo što radi je fenomenalno

Poljski napadač prethodnog vikenda u pobjedi Barselone nad Alavesom (3:0) postigao tri pogotka

4110 pregleda 0 komentar(a)
Robert Levandovski, Foto: Reuters
Robert Levandovski, Foto: Reuters

Početak sezone za Barselonu je bio dobar - "blaugrana" je lider u La Ligi sa 24 boda, tri više od Real Madrida, dok je u Ligi šampiona na startu izgubila od Monaka (2:1), a onda ubjedljivo savladala Jang Bojse (5:0).

"Blaugrana" je, dakle, dobro startovala, a najviše zahvaljujući Robertu Levandovskom. Poljski napadač se ne zaustavlja, na 11 mečeva u svim takmičenjima je postigao 12 golova i mogao bi da bude ključni igrač španskog tima u borbi za titulu. U posljednjem ligaškom meču, u pobjedi Barse nad Alavesom (3:0), za 25 minuta je postigao het-trik.

Sa 12 postignutih golova u svim takmičenjima, Levandovski je najbolji strijelac u španskom prvenstvu, ali i u Evropi. U La Ligi je postigao 10 pogodaka, koliko i fudbaler Mančester sitija, Erling Haland u Premijer ligi, ali je Poljak postigao gol više u Ligi šampiona - dva puta je tresao mrežu u tom takmičenju, dok je Haland jednom bio precizan.

Iza Levandovskog i Halanda je napadač minhenskog Bajerna, Hari Kejn, sa 10 postignutih golova. Engleski reprezentativac je u Bundesligi pet puta bio strijelac, četiri u Ligi šampiona (sva četiri gola protiv zagrebačkog Dinama), a jednom se upisao i u njemačkom Kupu.

"Marka" piše da je za dobre partije Levandovskog najzaslužniji novi trener Barselone, Hansi Flik, budući da su uspješno sarađivali i u Bajernu. Takođe, bitna činjenica je da je Flik ljetos želio da zadrži Levandovskog, jer se u jednom trenutku pojavila mogućnost da poljski reprezentativac napusti "Kamp Nou".

"Znam ga još iz Minhena. Nevjerovatan je igrač, najbolji je kada je u šesnaestercu. Ovo što radi je fenomenalno. Uvijek je spreman da postigne gol. Srećan sam zbog njega. Ali, moram da naglasim da ima podršku svih u klubu. Želio bih da se to zna", rekao je Flik nakon utakmice protiv Alavesa.

Levandovski je i u sezoni 2022/2023. imao identičan učinak, sa 12 postignutih golova na prvih 11 utakmica. A svi znaju kako se ta sezona završila - Barselona je osvojila titulu i španski Superkup. Barselona je ove sezone lider, ali je liga tek počela i ima još mnogo da se igra.

Ali, ono što je bitno za Barselonu, to je da ima i drugih igrača, koji igraju dobro na početku sezone. Ističu se Rafinja i Jamal, koji sa krilnih pozicija napadaju gol rivala i asistencijama pomažu Levandovskom.

I čine da Barselona u napadu bude strašna ekipa.

Bonus video: