Povratak Klopa - od januara šef fudbala u Red Bulu, ostavio mogućnost da preuzme Njemačku

Legendarni Njemac će od januara savjetovati sve Red Bul timove (Lajpcig, Salcburg, Njujork i ostale) o pitanjima trenera, filozofiji igre, razvoju i transferima talenata, glavnih trenera i mnogim drugim stvarima..

10344 pregleda 3 komentar(a)
Klop nakon osvajanja Lige šampiona sa Liverpulom, Foto: Shutterstock
Klop nakon osvajanja Lige šampiona sa Liverpulom, Foto: Shutterstock

Neće biti trener, makar ne odmah, ali Jirgen Klop nije dugo mogao bez fudbala - legendarni njemački stručnjak vraća se već 1. januara 2025. kada će postati "globalni šef fudbala" u Red Bulu.

Vijest o povratku čovjeka koji je promijenio istoriju Borusije Dortmund i Liverpula objavio je njemački Skaj kao ekskuzivnu priču, uz napomenu da je Klop već potpisao dugoročni ugovor.

Kako piše Florijan Pletenberg iz pomenutog medijskog giganta, Klop je u ugovoru obezbijedio klauzulu koja mu ostavlja opciju da u budućnosti postane selektor Njemačke - kao potencijalni nasljednik Julijana Nagelsmana.

Harizmatični Njemac će tako od januara savjetovati sve Red Bul timove (Lajpcig, Salcburg, Njujork i ostale) o pitanjima trenera, filozofiji igre, razvoju i transferima talenata, glavnih trenera i mnogim drugim stvarima...

Izvršni direktor korporativnih projekata i novih investicija Red Bula Oliver Minclaf bio je odlučan da dobije Klopa i u tome je uspio.

Klop je najveće uspjehe u karijeri napravio dok je vodio Borusiju i Liverpul - klubu iz Dortmunda je nakon devet godina posta donio dvije tiule u Njemačkoj, igrao je finale Lige šampiona, dok sa "redsima" bio prvak Evrope i konačno je poslije 30 godina čekanja Gradu Bitlsa podario pehar Premijer lige.

Tokom prošle sezone saopštio je da se iz fudbala povlači jer je bio na izmaku sa energijom, u maju se oprostio od Liverpula, a već u januaru ga čeka novi posao - povratak sjajnog stručnjaka svakako je lijep trenutak za fudbal.

Bonus video: