Turci bez prvog golmana protiv "sokola", Montela razočarao Samsun jer umjesto njega nije pozvao lokalnog momka

Mert Gunok je tokom Eura ovog ljeta pokazao koliko je dobar golman, a umjesto njega između stativa na utakmici sa Crnom Gorom trebalo bi da se nađe Ugurdžan Čakir, saigrač našeg Stefana Savića u Trabzonu

4313 pregleda 3 komentar(a)
Montela, Foto: Shutterstock
Montela, Foto: Shutterstock

Samsun će u petak (20.45h) drugi put u posljednjih 16 mjeseci biti domaćin reprezentaciji Turske, a meč sa Crnom Gorom u Ligi nacija stiže u trenutku kada grad na Crnom moru kao nikada ranije trese fudbalska euforija.

Lokalni Samsunspor je hit u turskom šampionatu, trenutno drži drugo mjesto na tabeli Superlige, pa su se navijači i javnost u tom gradu nadali da bi neko od igrača "crveno-bijelih" mogao da se nađe među pozvanima za meč sa našom selekcijom.

Od toga nije bilo ništa kada je selektor Vinćenco Montela objavio spisak, ali ono što je posebno razočaralo domaćine jeste što ni nakon otkaza zbog povrede prvog golmana Merta Gunoka naknadno nije pozvan čuvar mreže Samsunspora Okan Kočuk.

Umjesto njega italijanski stručnjak se odlučio za Berkea Ozera iz Ejupspora.

"Očekivalo se da će Okan biti pozvan jer se utakmica igra u Samsunu, ali prije svega zbog njegovih sjajnih predstava na startu sezone", piše "Samsun son Haber".

Isti medij naglašava da je Montela bio kritikovan kada je na prvobitni spisak prije Okana pozvao Muhameda Šengezera iz Bašakšehira.

"Nova nada vezana za Okana pojavila se nakon što se povrijedio prvi golman Gunok, ali je Montela ovog puta pozvao Berkea. Primjetno je da su navijači Samsunspora nezadovoljni Montelinim izborom prije uatkmice koju nacionalni tim igra u Samsunu", navodi pomenuti mediji.

Samsunspor je tokom premijernih osam kola upisao šest pobjeda i dva poraza, a Okan Kočuk je primio samo sedam golova, od toga čak tri na jedinom njegovom lošem meču ove sezone protiv Geztepea.

U svakom slučaju za Crnu Goru je mnogo važniji izostanak Gunoka, koji je na Evropskom prvenstvu ovog ljeta pokazao koliko je dobar golman.

Umjesto njega između stativa na utakmici sa "sokolima" trebalo bi da se nađe Ugurdžan Čakir, saigrač našeg Stefana Savića u Trabzonu.

Bonus video: