Prosinečki najavio golmana Nikića od prvog minuta, pred Tursku poručuje: Evidentan je pritisak nakon dva poraza

Fudbaleri Crne Gore stigli u Samsun, gdje ih sjutra očekuje važan meč Lige nacija protiv domaće Turske - čuvar mreže Dečića počinje utakmicu

8643 pregleda 52 reakcija 16 komentar(a)
Prosinečki tokom presa u Samsunu, Foto: FSCG
Prosinečki tokom presa u Samsunu, Foto: FSCG

Od specijalnog izvještača Vijesti

Dan pred meč, po već ustaljenom običaju, selektor Crne Gore Robert Prosinečki saopštio je sastav "sokola", s tim da je ovog put mnoge iznenadio - talentovani golman Igor Nikić prvi meč u nacionalnom timu odigraće na velikoj pozornici.

Fudbaleri Crne Gore letom od Podgorice do Samsuna oko podne su stigli u grad na Crnom moru, gdje ih sjutra čeka rival koji je u naletu nakon sjajnih igara na Evropskom prvenstvu.

Utakmica B Lige Evrope između Turske i Crne Gore igra od 20.45 po našem vremenu, sat kasnije po lokalnom.

"Odlučio sam za određene promjene za koje polako i vrijeme dolazi", rekao je legendarni hrvatski fudbaler na pres konferenciji.

Osim Nikića, prve bodove u Ligi nacija na modernom "Stadionu 19. maj" pokušaće da osvoje i Adam Marušić, Igor Vujačić, Nikola Šipčić, Andrija Vukčević, Edvin Kuč, Vladimir Jovović, Marko Bakić, dok će napad da predvode Driton Camaj, Stevan Jovetić i Nikola Krstović.

Crna Gora je B Ligu nacija otvorila s dva poraza.

"Evidentan je pritisak kad kreneš sa dva poraza, bodovi odlaze, a nije ostalo mnogo utakmica. Postoji opasnost da se ispadne u C diviziju. Potrebni su nam bodovi, ako igraš dobro, a ne pobijediš, ništa ne vrijedi", istakao je Prosinečki.

Ipak, Crna Gora ne prijeti domaćinu.

"Turska je favorit, naročito jer igra kod kuće. Znamo koga sve ima i kako igraju, međutim, nećemo se braniti ni u jednom trenutku. Probaćemo da pariramo u veznom redu, gdje je ključ. Kad budemo imali loptu da nešto napravimo. Neće biti nimalo lako, momci su svjesni težine zadatka. Mora se imati i sreće, nadam se da ćemo je zaslužiti i da će nam biti naklonjena".

Turska ima asove kao što su Čalhanoglu, Jildiz, Guler...

"Super su generacija. Ima tu mnogo mladih, kvalitetnih igrača, u velikim klubovima su. I sa selektorom Montelom su dobili mnogo. Odlična su reprezentacija, pokazalo se to na Evropskom prvenstvu, može sa svima da igra. Skoro su ušli u polufinale, znamo mnogo o njima. Imaće veliku podršku, što vrlo dobro koriste".

"Mnogo su analizirali Turke. Sa Montelom su dobili disciplinu, agresivnost i dobru atmosferu, što je preduslov za dobar rezultat. Željni su dokazivanja, velika nacija koja ima veliki broj igrača, ali i jaku ligu a to je takođe vrlo bitno", rekao je Prosinečki.

Marko Janković je doputovao u Samsun, ali sigurno neće biti u startnoj postavi.

"To je veliki problem, Marko je igrač koji nam mnogo znači. Vidjećemo na treningu kakav će biti, nadam se da će biti u protokolu. Jedan je od naših najboljih vezista, nadam se da će možda ući", kazao je Prosinečki, koji je radio u Turskoj kao trener Kajserispora i Denizlispora.

Bonus video: