Kuč spreman za izazov sa sjajnim vezistima Turske: Nema potrebe da se plašimo ili osjećamo pritisak

Crna Gora sjutra (20.45h) u Samsunu igra protiv Turske u 3. kolu Lige nacija, fudbaler Nefčija se nakon povrede vraća u tim i raduje se duelima sa Čalhanogluom, Jildizom, Gulerom i ostalim...

3440 pregleda 0 komentar(a)
KUč sa saigračima tokom treninga na stadionu u Samsunu, Foto: FSCG
KUč sa saigračima tokom treninga na stadionu u Samsunu, Foto: FSCG

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Crna Gora je spremna za bitku na Crnom moru, a povratnik Edvin Kuč za veliku borbu sa igračima koji Turskoj daju poseban šmek i snagu...

"Sokoli" će sjutra veče od 20.45 u Samsunu protiv jakog rivala tražiti prve pobove u B Ligi nacija, a crnogorski vezista se raduje što će imati priliku da parira majstorima sa sredine terene Turske, kakvi su Hakan Čalhanoglu, Arda Guler, Kenan Jildiz i ostali...

"Svjesni smo da Turska ima sjajnu generaciju, igrače u najvećim evropskim klubovima i biće to izazov za mene - radujemo se punom stadionu i nema potrebe da se plašimo ili da osjećamo pritisak. Ako bude naš dan možemo da ostvarimo pozitivan rezultat", bio je jasan Kuč na današnjem presu.

Fudbaler Nefčija se vraća u tim nakon pauze zbog povrede.

"Tokom prmeijerne dvije utakmice u Ligi nacija imali smo dosta kadrovskih problema, imamo ih i sada, ali ako budemo pravi možemo da očekujemo dobar rezultat", jasan je Kuč.

Upravo je vezista "sokola" bio jedan od mnogih koji su preskočili mečeve sa Islandom i Velsom, koje je Crna Gora izgbuli na startu.

"Nisam dugo u reprezentaciji, ali znam da uvijek imamo problema sa povredama. Jedini put kad smo bili kompletni bilo je na pripremama u Antaliji u martu, na prvom okupljanju kod novog selektora i ostvarili smo dvije pobjede", naglasio je Kuč.

Sokoli na stadionu '19. maj'
Sokoli na stadionu "19. maj"foto: FSCG

I sada protiv Turske će nedostajati Stefan Savić, Marko Vešović, Vasilije Adžić, pitanje je koliko će moći da igra Marko Janković.

"Svaki povrijeđeni igrač predstavlja veliki problem. Sigurno bi i u septembru sve bilo drugačije da smo bili kompletni. Opet imamo problema, ali nadam se da ćemo sjutra imati sreće i izvući pozitivan rezultat".

Turske novinare je zanimalo da je li je Crna Gora spremna za paklenu atmosferu sa stadiona "19. maj".

"Nije prvi put da igramo pred punim stadionom, znamo da je Turska zemlja koja voli fudbal i radujemo se što će tribine biti ispunjene. Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica, Turska je pokazala da ima sjajnu generaciju, pokazala je to i na Euru, a sigurno da će im biti lakše kod kuće. Poslije dva poraza moramo da pokažemo da imamo kvalitet i da uradimo sve da izvučemo povoljan rezultat", zaključio je Kuč.

Bonus video: