Nikić nakon odličnog debija vjeruje da sokoli imaju šansu u Kardifu, Šipčić zahvalan za svaki poziv, želi prekid poraza

Fudbaleri Crne Gore dan nakon poraza od Turske u Samsunu stigli u Podgoricu, ali već sjutra lete za Kardif, gdje ih u ponedjeljak (20.45h) očekuje novi meč B Lige nacija protiv Velsa

12154 pregleda 93 reakcija 12 komentar(a)
Jedna od Nikićevih odbrana u paklu Samsuna, Foto: FSCG
Jedna od Nikićevih odbrana u paklu Samsuna, Foto: FSCG

Arda Guler, Mert Muldur, Hakan Čalhanoglu... Turska je tokom ljeta bila zadužena za najljepše i najtraktivnije golove Evropskog prvenstva, ali protiv Crne Gore i Igora Nikića, koji je u paklu Samsuna prvi put čuvao gol svoje zemlje, morali su dobro da se pomuče i iz odbijene lopte zatresu mrežu.

"Sokoli" ni treći put u B Ligi nacija nisu uspjeli da izbjegnu poraz, Turska je golom Irfana Kavedžija u 69. minutu slavila 1:0.

Bilo je i ovog puta nekoliko dobrih momenata u igri našeg nacionalnog tima, ali najpozitivnija stvar je momak sa početka priče, golman Dečića koji je za Crnu Goru perfektno debitovao u atmosferi u kojoj se ne snalaze ni mnogo iskusniji čuvari mreže.

"Igrali smo protiv reprezentacije koja je stigla do same završnice Evropskog prvenstva i to dovoljno govori o njenom kvalitetu. Stadion je bio pun, atmosfera sjajna - jedina žal ostaje što rezultat nije pozitivan, ali idemo dalje", rekao je Nikić nakon povratka iz Samsuna.

Iz aviona u avion

"Sokoli" su sinoć igrali protiv najjače ekipe u grupi, danas su stigli iz Samsuna, a već sjutra očekuje ih novi let - do Kardifa gdje će samo tri dana nakon meča u Turskoj (ponedjeljak, 20.45h) igrati protiv Velsa

"Stigli smo da malo odmorimo, ali znamo da nas čeka još jedno veoma teško gostovanje. Vels je takođe kvalitetna ekipa, a mi idemo da igramo fudbal. Trudićemo se da iskoristimo šansu koju nam selektoru pruža i da ostvarimo dobar rezultat", dodao je Nikić.

Sokoli pred meč sa Turskom
Sokoli pred meč sa Turskomfoto: FSCG

Ima li Crna Gora šansu na Ostrvu protiv rivala od kojeg je u Nikšiću poražena zbog očajna tri premijerna minuta igre.

"Mislim da imamo - pokazali smo u Nikšiću nakon što je rival poveo 2:0. Tih prvih pet minuta su bili zaista loši, ali nakon toga smo imali mnogo šansi. Pokazao je i rival da ima kvalitet, ali smatram da sa svima možemo da igramo", jasan je Nikić.

Dobija li Crna Gora u Nikiću novu "jedinicu" za duže staze?

"Milan Mijatović je i dalje u dobroj formi, Balša Popović je dobar golman, Danijel Petković je tu... Svaki od nas četvorice dobro radi, pa ko dobije šansu - svi smo spremni", naglasio je Nikić.

Šipčić: Vujačić i ja se dobro razumijemo

Nikić je imao odličan debi, a dva momka koja su ispred njega takođe branila gol Crne Gore odigrala su odličan meč... Da Stefan Savić nije bio povrijeđen Nikola Šipčić i Igor Vujačić najvjerovatnije ne bi bili štoperski tandem u Samsunu. Ipak, selektor Robert Prosinečki je odlučio da ovog put njih dvojica komanduju odbranom - i nije pogriješio.

"Nije prvi put da Vujačić i ja igramo zajedno, dobro se razumijemo. Ko god da igra bitno je da postoji dobra komunikacija na terenu", poručio je Šipčić.

Šipčić i Jovović zaustavljaju jednog od ofanzivaca Turske
Šipčić i Jovović zaustavljaju jednog od ofanzivaca Turskefoto: FSCG

Nije bilo lako protiv mnogo majstora koje ima Turska...

"Znali smo da će biti teško gostovanje, Turska je jedna od boljih ekipa s kojom smo igrali posljednjih godina. Odradili smo dobar posao u prvom poluvremenu, to što smo imali manji posjed od njih je očekivano. Imali smo šanse koje nijesmo korisitli. Šteta je što nijesmo uzeli makar bod s obzirom na napor koji je ekipa uložila. Ali moramo dalje, čeka nas Vels", dodao je štoper španske Kartahene.

A, može li Vels da bude prekid negativnog niza od pet uzastopnih poraza?

"Utakmica u Nikšiću je pokazala da možemo da igramo sa Velsom, ne pamtim da smo u nekom meču imali toliko šansi kao u tom. Sve je moguće, bilo bi dobro da se prekine niz poraza. Razmišljamo pozitivno", kaže crnogorski defanzivac.

Šipčić je za septembarske mečeve nakon povreda Savića i Vujačića naknadno dobio poziv, sada je bio starter protiv Turske...

"Svaku šansu treba iskorisiti - zahvalan sam za svaki poziv, žao mi je što su me povrede ranije omele da budem češće u timu, sada sam tu da iskoristim sve što mi se pruži", zaključio je Šipčić.

Bonus video: