Majstorija Mitrovića, Srbija prekinula crni niz; Ronaldo 906, Zubimendi uz pomoć Šmajhela riješio derbi...

Novo veče Lige nacija: Švajcarska poražena u Leskovcu, Portugal bolji od Poljske, Španija u Mursiji savladala Dansku

6127 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje Srbije nakon sjajnog gola Mitrovića, Foto: Reuters
Slavlje Srbije nakon sjajnog gola Mitrovića, Foto: Reuters

Prijetio je Srbiji negativan rekord, mogla je prvi put u istoriji da veže sedam takmičarskih mečeva bez trijumfa, ali je ekipa Dragana Stojkovića crni niz prekinula protiv rivala od kojeg je mnogo patila posljednjih godina...

"Orlovi" su u Leskovcu bili bolji od Švajcarske - 2:0, za prvi trijumf u A Ligi nacija.

Gosti su možda željeli više da napadaju, ali Srbija je bila konkretnija - povela je zahvaljujući autogolu Nika Alvedija u finišu prvog poluvremena, a konačan rezultat postavio je stari majstor Aleksandar Mitrović.

Najbolji strijelac u istoriji ove selekcije trčao je tridesetak metara kako bi stigao loptu da ne izađe u aut, okrenuo se ka golu Švajcarske i više ga niko nije zaustavio dok nije postigao sjajan gol.

Mogla je ekipa Murata Jakina da se vrati u igru, ali Bril Embolo nije iskoristio penal, a njegovi saigrači do kraja nisu bili smireni kod nekoliko dobrih šansi.

Srbija je tako u takmičarskim mečevima slavila prvi put od utakmice sa Crnom Gorom u okviru kvalifikacija za Euro 2024 kada je u Beogradu sa 2:1 savladala našu selekciju.

Veče kada igraju reprezentacije još jednom je obilježio Kristijano Ronaldo, koji je svojim golom vodio Portugal do trijumfa nad Poljskom (3:1).

Bio je to njegov 906. pogodak u karijeri, a posebne zasluge idu na adresu Rafaela Leaoa, koji je sa svoje polovine bio neuhvatljiv za domaćina, pogodio je stativu, a lopta je stigla do Ronalda, koji takve poklone ne propušta.

Derbi večeri igrao se u Mursiji, gdje je Španija zahvaljujući voleju Martina Zubimendija i očajnoj intervenciji Kaspera Šmajhela u 79. srušila Dansku.

Liga nacija igra se i sjutra, ali bez mečeva u Ligi A, dok će dan kasnije ponovo na teren Crna Gora, koju očekuje utakmica sa Velsom u Kardifu.

Bonus video: