Bjelsa: Izjave Suaresa uticale na moj autoritet u reprezentaciji Urugvaja

Suares je rekao da je Bjelsa podijelio ekipu i da neki igrači razmišljaju da se povuku iz državnog tima

5800 pregleda 0 komentar(a)
Marselo Bjelsa, Foto: Beta/AP Photo/Daniel Apuy
Marselo Bjelsa, Foto: Beta/AP Photo/Daniel Apuy

Selektor reprezentacije Urugvaja Marselo Bjelsa rekao je danas da je njegov autoritet doveden u pitanje, kada je fudbaler Luis Suares kritikovao njegov stil rada.

Suares, koji se u septembru povukao iz reprezentacije Urugvaja, rekao je početkom mjeseca da je Bjelsa podijelio ekipu i da neki igrači razmišljaju da se povuku iz državnog tima.

Najbolji strijelac urugvajske reprezentacije je u intervjuu za televiziju DSports zamolio navijače da ne kritikuju igrače kada stvari krenu po zlu, pošto će oni "eksplodirati" pod uslovima rada argentinskog trenera.

"Što se tiče toga kako je situacija uticala na mene, ne ignorišem šta se dogodilo i znam da je to na neki način uticalo na moj autoritet", rekao je Bjelsa, prenio je BBC.

Urugvaj je izgubio od Perua 1:0 u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, ali je i dalje treći u grupi sa 15 bodova iz devet utakmica, iza Argentine i Kolumbije.

"Ono što se dogodilo tokom sedmice ne odražava niti objašnjava kako smo igrali, niti mislim da je imalo efekta, pošto je to bila nedjelja sa mnogo žara. To nije promijenilo ubeđenje kojim je utakmica pripremljena i način na koji su grupa i treneri radili. Priprema je bila ista kao i uvijek", naveo je Bjelsa.

Suares je takođe kritikovao tretman fudbalera Agustina Kanobija, koji je morao da trenira kao rezerva i dodavač lopte tokom Kupa Amerike, a članovima stručnog štaba nije bilo dozvoljeno da se pozdravlja ili jede sa ekipom.

Bjelsa je u februaru 2022. godine dobio otkaz u Lidsu, a poznat je po intenzivnim treninzima i pedantnom radu tokom posla na "Eland Roudu".

On je u maju 2023. godine postavljen za selektora Urugvaja, kako bi napravio jak tim za Mundijal 2026. godine.

Bonus video: