Prosinečki: Da se ne lažemo...

Liga nacija: Crna Gora u ponedjeljak protiv Velsa u Kardifu (20.45 časova), selektor Robert Prosinečki priznao da postoji pritisak nakon tri poraza na startu, upomoć prizvao i malo sreće

14203 pregleda 51 reakcija 11 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Stigli su u Kardif sa tri poraza zaredom u takmičarskim mečevima, pet računajući i prijateljske utakmice. Igraju sa rivalom koji još nema poraz u ovom ciklusu (pobjeda, dva remija), koji je dolaskom legende Krega Belamija dobio novu energiju i snagu, a koji će biti nošen podrškom 30 hiljada navijača: da pjevaju i navijaju u tradicionalnom, ostrvskom ambijentu.

Malo šta je na strani ponovo oslabljene crnogorske reprezentacije pred sjutrašnji duel na „Kardif sitiju” od 20.45 časova - možda je ostao ponos i vječita nada da će se dogoditi "nešto" što će okrenuti stvari u grupi. Ili ih barem ublažiti...

U teškoj je poziciji i selektor Robert Prosinečki, razapet između očekivanja - vrlo optimističkih na startu ciklusa, povreda najvažnijih fudbalera i rezultata. Kojih nema...

„Da se ne lažemo, jasno je da ima pritiska - izgubili smo sve tri utakmice do sada. Ako dođe i četvrti, nije lako. Možemo mi da pričamo da smo igrali dobro protiv Velsa, da smo igrali dobro protiv Turske, ali nemamo bodova i to je problem”, kazao je Prosinečki.

Mogu li „sokoli” da osvoje prvi na stadionu „plavih ptica” - Kardif sitija, ekipe koja igra u engleskom Čempionšipu. Prosinečki je, ponovo pritisnut povredama (a dolaze i nove...) upomoć prvi put prizvao i sreću:

„Momci su motivisani, nemam dilemu da će ponovo dati sve od sebe, kao što su dali u Turskoj, protiv ozbiljne reprezentacije. Neće se uplašiti ni ambijenta i punog stadiona, kao što nisu ni u Turskoj. Vjerujem, na kraju, da ćemo odigrati dobru utakmicu, da ćemo po prvi put imati i malo sreće, te da ćemo ostvariti rezultat”, kazao je Prosinečki.

A povrede? Nema Stefana Savića, nema Marka Vešovića, odranije povrijeđenih, nema „svježe” suspendovanih Milutina Osmajića i Miloša Brnovića, nema ni mladih, takođe povrijeđenih Vasilija Adžića i Viktora Đukanovića, a novina su znakovi pitanja pored imena Stevana Jovetića i Marka Jankovića.

„Stevan je dobio udarac, nije trenirao, vidjećemo na dan utakmice. Slično je i sa Jankovićem, koji se oporavio od povrede, ali je i on dobio neugodan udarac”.

Povrede sprečavaju Prosinečkog i da na pravi način podmladi reprezentaciju.

„Nema alibija, ali stvarno smo u svakom meču imali puno problema, dolazili su i igrači koje smo probali da izliječimo, ni to nije išlo. Nisu to jedan ili dva igrača, već pet-šest, i to oni koji su stvarno bitni. Nema šta, moramo se okrenuti mlađima, onima koje imamo, Nikić je branio protiv Turske i bio je odličan”.

Crnogorski selektor je na kraju, na pitanje velškog novinara da prokomentariše odsustvo Brenana Džonsona, momka koji je igrajući za Totenhem i reprezentaciju dao sedam golova na posljednjih sedam utakmica, prokomentarisao:

„Nikad ne volim kad se igrač povrijedi ili dobije suspenziju, ali neka bude da i njima neko fali”.

Velšani napadaju na mahove, možda ne u kontinuitetu kao Turska, ali obično „lome” protivnika na startu: Crnoj Gori su u Nikšiću dali dva gola u prva tri minuta, u Rejkjaviku su protiv Islanda vodili 2:0 nakon pola sata...

„Kako ih zaustaviti? Pravili smo analizu, gledali sve njihove utakmice, ali svaki meč je različit i vidjećemo šta će biti. Vels ima odlične stvari, dobru tranziciju i dobre igrače iz velikih klubova, ali ima i mane i probaćemo da ih iskoristimo”, zaključio je Prosinečki.

Bonus video: