Gordi Albion dobio trećeg stranog selektora - Tuhel vodi moćnu Englesku

BBC navodi da je FA Engleske prije Tuhela pokušao da angažuje Pepa Gvardiolu, menadžera Mančester sitija, ali ni klub ni Savez nisu željeli da komentarišu takve navode

9146 pregleda 0 komentar(a)
Tuhel, Foto: Shutterstock
Tuhel, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.10.2024. 22:05h

Poslije Šveđanina i Italijana red je došao na stručnjaka iz zemlje koja se posljednjih godina posebno cijeni kada je u pitanju trenerski posao.

Njemac Tomas Tuhel novi je selektor reprezentacije Engleske, objavili su mediji sa Ostrva i naglasili da će ta vijest biti potvrđena na konferenciji za medije sjutra.

Stručnjak iz Bavarske postao je treći strani selektor "gordog Albiona" poslije Sven-Gorana Eriksona i Fabija Kapela.

BBC je ranije pisao da su pregovori u poodmakloj fazi, ali da danas neće ništa zvanično biti objavljeno.

Isti izvor je naveo da je FA Engleske prije Tuhela želio da proba da angažuje Pepa Gvardiolu, menadžera Mančester sitija, ali ni klub ni Savez nisu željeli da komentarišu takve navode.

Tuhel je na kraju sezone napustio Bajern Minhen iako je imao još godinu ugovora - ipak, presudilo je to što Bavarci prvi put od 2012. nisu bili pvaci Njemačke.

Prethodno je vodio Majnc, Borusiju Dortmund, Pari Sen Žermen i Čelsi, a sa londonskim plavcima je bio šampion Evrope prije tri godine.

Na klupi Engleske, koja je puna velikih majstora i superzvijezda, naslijedio je Lija Karslija, privremenog selektora, koji je "uskočio" nakon odlaska Gereta Sautgejta.

Bonus video: