Poraz u Finskoj na kraju kvalifikacija - domaćin u baražu, Rumunija prva, Švajcarska otpala

Mlada reprezentacija Crne Gore dobro se držala u Tampereu, poklekla u drugom poluvremenu (2:1)

8978 pregleda 21 reakcija 10 komentar(a)
Sa utakmice Crna Gora - Finska u Podgorici, Foto: FSCG
Sa utakmice Crna Gora - Finska u Podgorici, Foto: FSCG

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore porazom od Finske u Tampereu (2:1) završila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Nikole Rakojevića su koliko-toliko popravili utisak nakon teškog poraza od Rumunije u Nikšiću prije četiri dana (6:2), ali su na kraju ipak doživjeli još jedan poraz kojim su Finci izborili plasman u baraž za Evropsko prvenstvo.

Prva u grupi završila je Rumunija, Finska druga, a ispali su Švajcarci, koji su danas izgubili u Bukureštu 3:1

Crna Gora je povela u Tampereu već u 5. minutu, ni kriva ni dužna - autogolom Nama, koji neometan u pokušaju da vrati loptu ka svom golmanu, na spektakularan način, lob-udarcem, zatresao sopstvenu mrežu.

Tješili su ga saigrači, ali je najveća utjeza za Fince stigla samo pet minuta kasnije, poslije lijepe akcije koju je završio Skite na asistenciju Terha.

U nastavku, prijetili su Finci kako bi postigli gol vrijedan baraža, Crna Gora se branila, povremeno bila opasna iz kontranapada.

Pobjedonosni gol domaći su postigli u 71. minutu kada Limata je sa ivice šesnaesterca sjajno petom proigrao vezistu Natana Skitu, koji je sa pet metara prebacio Ivezića za veliko slavlje domaćih navijača.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: